Demà divendres comença l’Empordà Rock

Els grups Red Stell, Asterium i Downfall oferiran el primer concert al camp de futbol municipal de Vila-sacra

Amb un concert a càrrec dels grups Red Stell, Asterium i Downfall, demà divendres a les 23 hores, a darrera del camp de futbol municipal, s’iniciarà a Vila-sacra la quarta edició de l’Empordà Rock, un circuit de música jove que es desenvoluparà al llarg de les properes setmanes a cinc municipis de l’Alt Empordà.

En el seu conjunt hi participaran 100 músics joves de l’Alt Empordà repartits entre els 15 grups que intervindran en els diferents concerts. Les properes vetllades se celebraran al Far d’Empordà (21 de juliol), Espolla (28 de juliol), Biure d’Empordà (3 d’agost) i Sant Climent Sescebes (4 d’agost).

Segons ha explicat el coordinador de l’àrea de Joventut del Consells Comarcal, Jordi Claparols, “L’Empordà Rock es fa a l’estiu, ja que d’aquesta manera donem la possibilitat a que més pobles puguin participar d’aquesta iniciativa, doncs aprofitant el bon temps, els concerts es poden realitzar a l’aire lliure i no és necessari que aquests disposin d’equipaments municipals amb unes característiques determinades que per les condicions de seguretat i eficàcia organitzativa permetin encabir aquest tipus d’activitats”.

El conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, ha explicat que “les dades de participació de l’edició anterior xifren en uns 150 joves per concert, la majoria d’edats compreses entre 15 i 20 anys i esperem augmentar aquestes expectatives enguany. Dels 15 grups que hi participen, vuit ho fan per primera vegada i tots ells són de la comarca, deixant molt clar l’estat de bona salut que viu la cultura i en aquest cas la música entre els joves de l’Alt Empordà, i alhora recolza l’aposta que des de l’Àrea de Joventut i de la Taula Comarcal de Joventut es fa per aquest tipus d’esdeveniments, que creiem que són indispensables pel desenvolupament dels nostres joves i perquè a través de la música coneguin altres alternatives d’oci que previnguin futures conductes de risc”.

Enguany la majoria dels concerts s’han organitzat amb la participació directa dels propis joves dels municipis que han orientat des de l’elecció dels diferents grups musicals que intervenen com les dates o els aspectes més estructurals necessaris per portar-los a terme.

Per tal de complementar aquesta activitat, es desenvolupa una campanya de prevenció de l’alcohol, amb una gran pancarta i díptics informatius i un taller preventiu a cada concert realitzat per la Creu Roja que s’anomena SOM.NIT. “En el marc del foment d’hàbits saludables entre els joves, sobretot a l’Empordà Rock ens centrem en el consum responsable d’alcohol, treballant la problemàtica de la conducció i dels accidents de trànsit, doncs a la nostra comarca la mobilitat dels joves és habitual als caps de setmana i cal incidir en proporcionar-los la màxima informació per tal que aquesta incideixi en aquelles conductes de risc”, ha afegit Giró.

Com a novetat, cal assenyalar que a través de l’Associació Empordà Music, una entitat amb un important bagatge de promoció de la cultura i en especial de la música a la comarca, i amb la que s’ha col•laborat més estretament a l’hora d’organitzar aquesta quarta edició, s’ha decidit donar suport anualment a una causa solidària i aprofitar aquesta festa de la música jove de l’Alt Empordà, per fer divulgació d’aquelles iniciatives socials necessàries en el territori i alhora convertir l’Empordà Rock en un esdeveniment també solidari. Es considera que aquest fet pot servir d’exemple i portar a més joves a implicar-se o impulsar propostes d’aquestes característiques. Per aquest 2012 s’ha convidat a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Pobresa de Figueres.