“Si demà se senten explosions i dispars al Castell de la Trinitat que ningú s’espanti”

Castell de la Trinitat de Roses

Castell de la Trinitat de Roses / Foto: arxiu

Demà es rodarà una pel·lícula que documentarà perquè es va construir el Castell de la Trinitat i perquè es va destruir

Castell de la Trinitat de Roses
Castell de la Trinitat de Roses / Foto: arxiu

Roses està iniciant tota l’activitat per posar al dia tots els continguts, tan llibres com una web, de cares a la realització del projecte museogràfic al Castell de la Trinitat. Proposta que té com a finalitat que la gent sàpiga què és aquest monument, perquè es va construir i perquè es va destruir.

I dins d’aquestes activitats “demà és filmarà un pel·lícula que ha de servir per documentar en imatge la història del Castell de la Trinitat, i per tant, demà que ningú s’espanti si durant el dia se senten explosions o dispars de fusells o fins i tot trabucs”, ha afirmat el regidor de Patrimoni, Carles Pàramo.

El documental es traslladarà fins al 1808, durant les guerres napoleòniques i que va ser quan la Ciutadella i el Castell van ser assetjats pels francesos. I l’acció transcorre quan l’oficial britànic, el Lord Thomas Cochrane, va desembarcar a Roses amb les seves tropes per defensar les dues fortaleses, en aquest cas el Castell de la Trinitat.

De fet, va ser quan l’oficial britànic va decidir, per prevenir que els canons del Castell es tornessin en contra seu, fer-lo volar a canonades.