Suquet de peix de Rose

Denunciat un coraller il·legal a l’Alt Empordà

Mossos d'Esquadra
Part del corall vermell comissat

L’home havia extret 600 grams de corall vermell sense disposar de la llicència oportuna

Mossos d'Esquadra
Part del corall vermell comissat

Els  Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius van denunciar el dia 20 de maig a l’Escala (Alt Empordà), un home de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Begur (Baix Empordà), per pescar corall vermell sense disposar de la corresponent llicència per a aigües interiors. A més, el van denunciar per realitzat l’activitat amb una embarcació recreativa, per no utilitzar cap element que identifiqués l’activitat que estava realitzant i per realitzar la immersió una sola persona.

En data 20 de maig, agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona  van detectar una embarcació recreativa amb dos tripulants a la zona del Racó de Llevant, dins el terme municipal de Begur (Baix Empordà), la qual estava realitzant immersions sense senyalitzar l’activitat, tal com marca la normativa vigent.

Els agents van veure com un dels tripulants de l’embarcació, que  anava vestit amb un neoprè i un equip de respiració autònoma, es llençava a l’aigua, mentre l’altre tripulant es va quedar a la barca. En cap moment van senyalitzar l’activitat tal com marca la normativa vigent.

A quarts de vuit del vespre el bussejador va sortir a la superfície pujant a bord un sac.

Un cop l’embarcació va amarrar al port nàutic de l’Escala (Alt Empordà), la patrulla la va inspecciona i van localitzar 600 grams de corall vermell. Davant els fets esmentats, la policia va denunciar a l’home per pescar corall vermell sense disposar de la corresponent llicència.

A més, els agents el van denunciar per realitzat aquesta activitat amb una embarcació recreativa, per no utilitzar cap element que identifiqués la immersió i per realitzar-la una sola persona.

La dotació policial va tramitar les denúncies al Departament d’Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca.

Aquesta actuació esta emmarcada dintre de l’Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.