Denunciat el patró d’un pesquer per venda il•legal de peix al Port de Blanes

Port de Blanes

Gambes venudes sense passar per la llotja

Els pesquers venien marisc i peix, algunes espècies sense la mida mínima, a un restaurant del municipi

Port de Blanes
Gambes venudes il·legalment

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Girona juntament amb inspectors de pesca del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van denunciar els patrons de dos vaixells pesquers de Blanes per vendre al detall diverses espècies de marisc i peix al propietari d’un restaurant sense la documentació necessària, sense passar per la llotja i sense les garanties sanitàries mínimes. El propietari del restaurant també va quedar denunciat per la compra del peix sense seguir els conductes reglamentaris.

Els fets van tenir lloc a les rodalies del port pesquer de Blanes quan els agents van observar com el patró d’una embarcació d’arrossegament treia dues galledes amb 10,9kg de gamba i les entregava al conductor d’un turisme. En la inspecció posterior, els agents van trobar que en el vehicle hi havia, sense documentació, altres espècies com espardenyes, escamarlans, sípia, rap i lluç. A més, aquestes dues últimes varietats no tenien la mida mínima reglamentària.

La investigació van permetre determinar que el peix s’havia comprat de dos vaixells diferents sense passar per la llotja. Això suposa, no només que no es declari la captura i no es paguin les taxes que graven el comerç del peix fresc, si no també que el consumidor final no sàpiga la procedència ni el frescor del producte.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dissenyat un calendari d’inspeccions conjuntes amb les Unitats Regionals de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra per evitar la venda de peix fora de la llotja i la comercialització de productes pesquers per sota de les mides i calibres reglamentaris, els exemplars immadurs.