Denunciat un camioner a La Jonquera per conduir jornades de fins a 30 hores sense els descansos reglamentaris

Mossos d'Esquadra
El conductor d'aquest camió denunciat pels Mossos d'Esquadra va fer va fer una conducció total de 30 hores seguides sense repòs

Nou de les tretze jornades laborals treballades les havia fet el camioner amb excessos prolongats de conducció

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el passat 31 de juliol a La Jonquera, un camioner de 43 anys i de nacionalitat turca amb deu sancions per excedir el temps legal en la conducció i descans.

Agents del sector de trànsit de Borrassà, especialitzats en matèria de transports, van aturar un camió de gran tonatge que circulava en sentit nord de l’AP-7, a l’alçada del punt quilomètric 18. Els agents el van interceptar al peatge següent, al punt quilomètric 6.5 de La Jonquera. El camió, que anava buit de càrrega i provenia de Saragossa, es dirigia cap a Turquia des d’on també en provenia el passat 25 de juliol.

Fetes totes les comprovacions de la documentació del conductor i del camió, els mossos van veure que durant diversos dies del mes de juliol havia conduït en jornades maratonianes sense dur a terme el descans obligatori. Concretament els agents van veure com en tretze jornades de treball s’havien produït nou infraccions per excés de conducció diària i manca de descans.

El 29 de juliol va fer una conducció total de 30 hores seguides sense repòs. I entre els dies 14 i 27 de juliol va fer  jornades de 25, 24, 23 i 19 hores sense el corresponent descans obligatori.

El mínim de descans que ha de fer un conductor de vehicles de tercera categoria és de nou hores i el màxim de conducció que pot realitzar és de deu hores dos dies a la setmana, i la conducció normal l’ha de fer de nou hores diàries.

El camió va quedar immobilitzat en un pàrquing i els Mossos el van denunciar amb cinc propostes de sanció de la Direcció General de Transports i Mobilitat  per un import total de 13.003 euros. A més se li van interposar cinc denúncies del Servei Català de Trànsit per infraccions de l’article 120.1 per un valor de 2.500 euros per excés de temps de conducció i descans en més del 50% (500 euros cadascuna) i la pèrdua de 6 punts per denúncia.