Denunciat un conductor per circular amb més de 500 quilos de pes en el seu vehicle

Mossos d'Esquadra
Vehicle que ha estat denunciat per circular amb un excés de pes de més de 500 quilos

El conductor sobrepassava la Massa Màxima Autoritzada del vehicle en mitja tona a més de portar multitud de material mal lligat

Mossos d'Esquadra
Vehicle que ha estat denunciat per circular amb un excés de pes de més de 500 quilos

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el passat dia 18 de febrer un conductor, de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’una infracció administrativa de conducció temerària.

Els fets van passar el mateix dia 18 de febrer, al quilòmetre 63 de l’autopista AP-7, en sentit sud, dins del terme municipal de Salt, quan una patrulla dels Mossos van detectar un turisme que circulava en sentit sud amb un evident sobrepès i amb la càrrega mal estivada. En veure el vehicle, els agents van aturar-lo a la sortida de l’autopista de Girona sud i van identificar el conductor.

Tots seguit els agents van pesar el turisme i van comprovar que sobrepassava el màxim permès en mitja tona, a més la forma com duia la càrrega comprometia greument l’estabilitat del vehicle.

Per aquest motium, el conductor va ser denunciat administrativament per conduir temeràriament i es va immobilitzar el cotxe fins que va reparar el greuge. Una denúncia, de caràcter administratiu que li podria comportar al conductor la retirada de 6 punts del permís de conduir i enfrontar-se a una sanció de fins a 500 euros.

Els mossos d’esquadra aprofiten per recordar els consells de seguretat a l’hora de viatjar amb responsabilitat: 

  • Comprovar les condicions tècniques del vehicle (frens, estat dels pneumàtics…)
  • Lligar l’equipatge i els paquets de forma segura sense que sobresurtin del vehicle i no sobrepassar el pes màxim del vehicle.
  • Respectar el nombre màxim de viatgers autoritzat.
  • Les persones han d’anar assegudes als llocs dels seients, mai en el lloc de càrrega i fent ús del cinturó de seguretat i/o del sistema de retenció infantil.
  • Mantenir la distància de seguretat entre vehicles.
  • Circular pel carril de més la dreta excepte en avançaments.
  • En cas que ens veiem obligats a aturar-nos, busquem el lloc més segur i senyalitzem el vehicle. També recordar fer ús de l’armilla reflectora.
  • Hem de ser conscients del nostre estat, mantenir l’atenció i descansar cada 200 km o cada dues hores.
  • Cal evitar consumir begudes alcohòliques o prendre medicació que pot alterar la nostra percepció.

Respectar sempre les senyalitzacions viàries i la normativa del trànsit.