Suquet de peix de Rose

El Depredador sembrarà el terror pel Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2018
El Depredador sembrarà el terror pel Carnaval de Roses

Després de 9 mesos de feina i més de 3.000 euros invertits un rosinc desfilarà al Carnaval de Roses com l’autèntic Depredador de la pel·lícula d’Arnold Schwarzenegger

Carnaval de Roses 2018
El Depredador sembrarà el terror pel Carnaval de Roses

De roba, escuma, goma-eva, paper d’alumini, tint, fibra de vidre, porespan i 179 pots de silicona, entre d’altres materials està fet el Depredador que desfilarà pel Carnaval de Roses. Un alienígena que va provocar el terror entre un comando d’elit, capitanejat per Arnold Schwarzenegger, quan estaven de missió en un selva d’Amèrica Central, i que va ser l’argument de la pel·lícula Predator (en anglès) estrenada als EE.UU, al 1987

Un alienígena que, desgraciadament per als participants del Carnaval, així com el públic que vingui a veure la festa, sembrarà el terror per les successives desfilades.

9 mesos “durant 3 hores al dia” ha estat el rosinc José Antonio Blázquez immers en la seva creació realitzada “amb la tècnica Lumix, que es tracta d’aplicar silicona per capes de 10 centímetres a sobre de la roba o l’escuma per anar donant-li la forma, i abans que sequi vas creant totes les parts del cos”.

El principal problema que va tenir Blázquez “és que la silicona no és pot pintar, llavors ho has de fer amb silicona tintada, i després donar-li color. Per això, he hagut de pintar 375 escames del monstre una a una”.
Un cop fet tot el cos, va haver de donar-li una última capa de silicona transparent per que quedés tot fixe.
Els ullals del Depredador estan fets de “porespan’, i dins el cap porta dos motors, els quals posa en funcionament, mitjançant les dues corrioles que he instal·lat amb fil de pescar les dues mandíbules que té”, ha assenyalat el creador del Depredador rosinc.

I amb motors, ràdio controls i comprovadors de servos, Blázquez ha fet possible que les garres del monstre es moguin, que el canó làser que porta a l’espatlla esquerra s’il·lumini i es mogui també cap l’objectiu, i que la bomba que porta el Depredador en el braç simuli que pot entrar en acció i esclatar en qualsevol moment.

Com a complements, el Depredador porta penjats en el seu cos ossos de conill, “que simulen els ossos dels éssers que va caçar en altres planetes”,

I per veure la cara de sorpresa que posarà la gent quan vegi que el caçador planetari mou els ullals, Blázquez ha instal·lat un càmera Go-Pro en el seu pit.

El Depredador té un principal inconvenient, el seu pes, ja que “pesa 47 quilos, i només el cap pesa 16 quilos, per això he d’anar molt poc a poc”, ha assenyalat Blázquez.

El robot Warriors de Robocop

Carnaval de Roses 2018
El robot Warriors de la pel·lícula Robocop

A part del Robocop, José Antonio Blázquez ha construït el robot Warriors de Robocop, dins una plataforma que serà portada per un pare d’un dels amics del meu filla, “i l’he fet per aquells nens que no tinguin amb qui disfressar-se pugui venir amb els seus pares”.

Una construcció que no és menys espectacular que la disfressa del Depredador, les quals totes dues ha suposat per aquest rosinc una inversió de 3.875 euros.