Roses Cultura

Derbi altempordanés casteller a la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2016
El 3 de 6 amb agulla dels Vailets de l'Empordà (esquerra) i el 3 de 7 de la Colla Castellera de Figueres van ser les primeres construccions realitzades durant la diada de la Festa Major de Roses 2016

Els Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres participen conjuntament a la diada de la Feta Major de Roses

Festa Major de Roses 2016
El 3 de 6 amb agulla dels Vailets de l’Empordà (esquerra) i el 3 de 7 de la Colla Castellera de Figueres són alguns dels castells que van portar plaça per la Festa Major de Roses 2016

Ple de gom a gom. A la plaça Catalunya de Roses no hi cabia ni una agulla, plena de castellers, aficionats, turistes i curiosos, per veure el segon derbi casteller altempordanés consecutiu de la Festa Major de Roses, amb la participació dels Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres.

Els de la camisa lila van iniciar l’actuació amb 2 pilar de 4, per continuar els blau cel  amb un pilar de 4 aixecat per sota. Dues construccions que van ser el preludi de la ronda de castells.

Així, els figuerencs van portar a plaça un 3 de 7, un altra 3 de 7 amb agulla, un 4 de 7, un pilar de 5 i, per cloure van fer 3 pilars de 4.

Un lot fantàstic de castells que es van alternar amb un demostració dels Vailets de l’Empordà on van acusar les baixes de darrera hora.
Tot i això, els de Castelló d’Empúries van portar a plaça 3 de 6 amb agulla, una torre 6 i, per acabar, un 3 de 6 que es va descarregar entre els càntics dels castellers blau cel, una fornada més jove i amb molta il·lusió per encarar el futur de la colla amb moltes expectatives.