Des del Puig de l’Àliga cap a la Independència

Associació Excursionista Cabirols

Pujada al Puig de l'Àliga de Roses al 2012 / Foto: arxiu

La pujada al Puig de l’Àliga que es fa tradicionalment per la Diada Nacional de Catalunya ha estat marcada avui per la Marxa per la Independència que se celebra a Barcelona

Associació Excursionista Cabirols
Pujada al Puig de l’Àliga de Roses

Com els autocars sortien a les 13:30 hores i molts dels que han participat volien anar a la capital de Catalunya, l’Associació Excursionista Cabirols, organitzadora de l’activitat, ha cregut convenient fer un parell de canvis. Primer s’ha avançat l’hora. S’ha sortit des de la plaça del Teatre Municipal al voltant de les 8 del matí, mitja hora abans de l’habitual. I segon, en lloc de fer-ho tot el trajecte a peu, s’ha anat en cotxe fins a la base militar del Pení, “d’aquesta manera, entre sortir mitja hora abans i fer una part en cotxe es guanya una hora de temps i així els que vulguin anar a Barcelona en autocar ho podran fer sense problemes”, ha afirmat el president de Cabirols, Toni Blanch.

Un cop han arribat la vuitantena de participants a la base militar del Pení han començat el trajecte a peu, que passant pel Mas d’en Causa han arribat fins al pic. Un cop al cim, i com ja és tradició s’ha cantat l’himne de Catalunya, Els segadors, s’ha realitzat els parlaments i s’ha hissat la senyera catalana.

Un cop finalitzats els actes protocolaris tots han començat a descendir fins la muntanya en direcció al Mas d’en Causa, on s’ha fet una parada on els caminants han pogut recuperar forçes gràcies a l’esmorçar ofert per gentilesa de la pastisseria Can Cairó.

Un cop finalitzat l’àpat els participants s’han dirigit cap als seus vehicles per tornar fins a Roses.

Des de el puig de l’Àliga, Roses, cap a la Marxa de la Independència, Barcelona.

[flagallery gid=34 name=Gallery]