Roses Cultura

Des del fons de la badia a l’Avinguda de Rhode han sortit 50 escórpores per desfilar al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
En Miguel Muñoz (al centre embrotit de pintura) amb quatre futures escórpores més

La colla Sant Tornem-hi per celebrar un any de casats (ho van fer l’any passat pel Carnaval) organitzaran un banquet, composat exclusivament d’escórpores, durant el Carnaval de Roses d’enguany

L’any passat els membres de la colla Sant-Tornem-hi va ser els Reis de Carnaval. Regnat que van aprofitar per celebra una boda de 5 estrelles. Una boda en la que els nuvis, sortosament un any després, continuen casats. És el que té casar-se per Carnaval amb un capoll que es converteix després en una esplendorosa rosa.

I per celebrar l’any de casats, de haver passat una any de felicitat suprema, fins al punt d’esdevenir orgàsmica, els membres d’aquesta colla han decidit celebrar-ho amb una gran banquet, en el que el plat principal serà “una escórpora, des de l’any passat que la núvia no menja una altra cosa, i enguany ha volgut que ens disfressem d’escórpora”, ens ha explicat en Miguel Muñoz, cap de la colla Sant Tornem-hi (realment l’únic que ens va dir va ser que van d’escórpora, però com no sabem perquè han escollit aquesta disfressa ens hem suposat que és per això).

I tampoc ens va dir en Miguel com ha decorat la carrossa, perquè no va poder. I no va poder perquè la carrossa sencera, i quan diem sencera ens referim a TOTA, l’ha fet en Miguel. Enguany no ha tingut l’ajuda de ningú membre de la seva colla. Un perquè li va sortir un gra de pus al  i l’impedia treballar amb les mans. L’altre perquè a la seva tia, que viu a Galicia, va caure malalta per culpa d’un refredat i anímicament estava destrossat. I així prodíem seguir amb els 35 adults que ens disfressen amb aquesta colla… Total, que en Miguel ha fet com en Juan Palomo…

Si algun dia s’instaura la Dracma de Plata de Carnaval en recordeu-vos d’en Miguel, perquè a més, la disfressa, la part que no és de tela, també l’ha dissenyat i construït ell.
Tot i això, no es va queixar en cap moment, “a mi ja m’agrada, si no pot venir ningú, cap problema, jo vaig fent poc a poc”. Si algun dia muntem una colla li nomenarem a ell com a cap, i quan tingui la carrossa i la disfressa fetes  que ens avisi i anirem a desfilar.

I els 35 adults que aniran disfressats d’escórpora paguen enguany “140 euros més 60 de modista, igual que cada any”. En canvi, els 15 menors “paguen a raó de la seva edat, a més petit menys paga”.

Miguel Muñoz va afimar que “el Carnaval de Roses en els últims 3 anys ha millorat”,  i que per millorar-lo encara més “seria necessària la convicció, tant d’organitzadors com de participants, que seria una bona idea que el Carnaval de Roses esdevingui  un atractiu turístic del poble”.

Gots reciclables

“Tot i que encara es poden utilitzar gots de plàstic d’usar i tirar nosaltres em portarem de reciclables”, va dir el cap de colla de la Sant-Tornem-hi

Atractiu turístic?

Miguel Muñoz no creu que el Carnaval de Roses sigui actualment un atractiu turístic en afirmar que “no crec que ningú es desplaci 300 km com feien abans per veure el Carnaval de Roses”

Cada any menys colles

Sobre el fet que enguany hi hagi menys colles, Muñoz ha assenyalat que “no tinc clar els motius perquè hi ha menys colles, perquè és evident que hi ha menys, però no sabria dir el perquè”.

La nau de les carrosses

“Molta, en aquesta nau, si sumem tots els integrants de les colles que hi ha aquí són més de 2.000 persones les que hi participen a la desfilada, per tant, amb aquesta nau ben condicionada seria un pas important per arribar a ser el Carnaval un atractiu turístic”, va dir el cap de la colla de la Sant Tornem-hi.