Desactivada l’alerta del Transcat per una fuita en un camió que transportava propà a Castelló d’Empúries

Pla TRANSCAT

Camió de transport de gas propà

La fuita es va produir en una de les canonades situades a sota del camió al topar amb una pilona

Pla TRANSCAT
Camió de transport de gas propà

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat, a les 15.50 hores, l’alerta del TRANSCAT (Pla Especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya) per una petita fuita en un camió de transport de mercaderies perilloses a Castelló d’Empúries, a la comarca de l’Alt Empordà, i que transportava gas propà.

El Pla TRANSCAT s’havia activat a les 11:15h d’aquest matí per aquesta petita fuita de gas propà en una de les canonades situades a sota del camió i que ha estat provocada per la topada d’aquest amb una pilona en un pàrquing privat. Val a dir que el cos de la cisterna no ha resultat afectat.

Els tècnics de seguretat de l’empresa del camió accidentat desplaçats a la zona han considerat que no era necessari realitzar el transvasament de la càrrega i, una cop resolta la fuita, el camió ha continuat la marxa.

Recordem que a conseqüència de l’incident no hi hagut persones afectades i que tampoc han estat necessàries mesures directes de protecció a la població més enllà de les recomanacions d’evitar acostar-se a la zona.

Els Bombers de la Generalitat han actuat, amb un total de set dotacions, per minimitzar la fuita, que ha estat de poca importància en tot moment.

A hores d’ara, els operatius dels Bombers de la Generalitat, del Cos dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i el tècnic de Protecció Civil municipal, que han participat en la gestió de l’emergència, s’han retirat i la situació és de normalitat.