Desallotgen un habitatge del barri de la Punta de Roses que servia com a centre de distribució de drogues

Vila de Roses

Moment del desallotjament de l'habitatge del carrer Palmerola

Avui s’ha fet efectiva l’ordre de desallotjament d’aquest habitatge ubicat al carrer Palmerola, nº 2, de Roses, dictat per jutjat de Primera Instància número 3 de Figueres

Vila de Roses
Moment del desallotjament de l’habitatge del carrer Palmerola

Fa un parell d’anys, arran de l’ocupació de dos habitatges, un al carrer Palmerola nº2 i l’altre ubicat en la confluència d’aquest vial amb Sant Pere Alt, que els veïns del barri de la Punta de Roses viuen amb “inseguretat perquè aquest dos habitatges es feien servir com a centre de distribució de drogues, per la qual cosa es produien moltes baralles nocturnes entre els venedors i compradors, el barri de la Punta s’havia convertit en un infern en el que imperava la llei de la selva”, ha manifestat Thomas Spieker, portaveu dels veïns d’aquest barri, el qual, fins i tot, va traslladar al ple de l’Ajuntament de Roses la situació en la que vivien per mirar de trobar un solució.

Finalment, l’única solució ha estat localitzar als propietaris de les dues cases ocupades per incoar un expedient de desnonament i recuperar la propietat legítima”. I des del passat mes d’agost la recuperació de la vivenda ha estat al jutjat de Primera Instància número 3 de Figueres, el qual va dictar una ordre de desallotjament, que s’ha fet efectiva aquest matí, davant l’expectació del veïnat i en presència de diferents agents de la Policia Local de Roses i el Mossos d’Esquadra. “Per una vegada podem dir que la Justícia ha anat ràpid i amb molta eficàcia, ja que el desnonament s’ha ordenat hagi qui hagi dintre”, ha explicat Spieker.

Dins l’habitatge no havia ningú, ja que els okupes sabien de l’ordre de desnonament i havien marxar portant-se totes les seves pertinences. Tot i això van intentar evitar el desnonament “oferint a la propietària els diners del lloguer que no havien pagat durant aquest temps més un altre any per avançat”, ha asseguratThomas, el qual acompanyat d’altres veïns s’han reunit posteriorment amb l’alcaldessa de Roses per mirar “de prendre mesures de seguretat en el barri, com posar més lluminària o càmeres de videovigilància”.

Pel que fa a l’altre habitatge ocupat il·legalment, Thomas Spieker ha desvetllat que “no té propietari, per la qual cosa hem de mirar altres vies de solució”.