Per desè any consecutiu el Port Esportiu de Roses obté les acreditacions de bona gestió ambiental

Port Esportiu de Roses

El Port Esportiu de Roses certifica la seva bona gestió ambiental per desè any consecutiu

El Port Esportiu de Roses renova les certificacions Mediambientals ISO14001 i EMAS

Port Esportiu de Roses
El Port Esportiu de Roses certifica la seva bona gestió ambiental per desè any consecutiu

Per desè any consecutiu, el Port Esportiu de Roses obté les certificacions ISO14001 i EMAS acreditatives de la bona gestió ambiental. Aquestes certificacions són avalades per l’empresa acreditadora internacional SGS ICS Ibérica que audita diversos aspectes de la qualitat de la gestió d’un port esportiu (seguretat, accessibilitat, sostenibilitat, informació i educació, acompliments legals, …), la qual acaba de renovar les certificacions del port rosinc.

Port de Roses estableix dins de la seva Política Ambiental els objectius de minimitzar els impactes de la seva activitat sobre el medi ambient, reduint els consums de recursos energètics i d’aigua, així com a una correcta gestió dels residus tant domèstics com especials que se generen al port. També es marquen objectius de divulgació, formació i conscienciació entre els usuaris del port, mitjançant campanyes específiques sobre navegació responsable i respecte de l’entorn natural.

Aquest entorn abasta l’àmbit de navegació dels usuaris, i per encàrrec de l’Ajuntament de Roses, els fondejos a les cales i platges de Roses són objecte de control per part del personal de Port de Roses, així com la recollida de residus flotants en el litoral realitzada per personal i amb mitjans de Port de Roses.

Continuant amb aquesta tasca, un dels objectius establerts per a aquest any 2017, és l’estabilització de les sorres de la platja de la Punta, i a tal efecte ja s’ha encarregat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, un projecte d’enginyeria per a la modificació de l’espigó sud de la riera Ginjolers.