Desfilada solidària i per trencar prejudicis dels alumnes de 3r d’ESO del Centre Escolar Empordà de Roses

Desfilada de moda del Centre Escolar Empordà
Un moment de la desfilada de moda del Centre Escolar Empordà l'any passat / Foto. arxiu

Els joves estudiants organitzen una desfilada de moda al Teatre de Roses amb roba la botiga de Càritas Roses, El Botó d’Or

Desfilada de moda del Centre Escolar Empordà
Un moment de la desfilada de moda del Centre Escolar Empordà al Teatre de Roses

Els alumnes de 3r d’ESO del Centre Escolar Empordà van organitzar ara fa un any una desfilada de moda amb l’objectiu de treure els prejudicis a una part de la societat, que considera que la roba que ofereix Càritas Roses, a través de la botiga El Botó d’Or, es troba en mal estat, quan no és així, ni molt menys.

I el passat divendres, van celebrar una segona passarel·la de moda al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, procedent del rober de beneficència per “demostrar que al Botó d’Or podrem trobar roba que qualsevol persona es podria posar un dia de cada dia”, van dir les joves presentadores de la desfilada.

En definitiva, aquesta acció, a part de mostrar la qualitat de la roba de Càritas, va tenir com a objectiu un caire promocional i solidari.
De promoció perquè va tractar de difondre i conscienciar a la gent per tal d’obtenir més i millors donacions de roba, així com de donar a conèixer la tasca de Càritas Roses.
I de solidaritat, perquè els diners recaptats amb els donatius de l’entrada i la venda de pastissos i begudes, es destinen íntegrament a Càritas.

Aquesta desfilada, com la de l’any passat, es va emmarcar dins l’activitat-projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) que s’imparteix al Centre Escolar Empordà i on els alumnes agafen consciència de la realitat social, “aquest és l’objectiu, que coneguin, siguin conscients del que hi ha, i a vegades és molt més eficient que ells mateixos generin i gestionin en primera persona un projecte, com aquest de col·laboració amb Càritas, que no pas fer classe de contingut teòric”, va afirmar Jordi Comas, professor de Filosofia i APS del Centre Escolar Empordà.

El professor Comas va confessar sentir-se emocionat i admirat pel que fan els seus alumnes, “perquè soc més aviat escèptic, perquè de vegades no t’ho creus que siguin capaç de fer-ho i quan veus que si que ho són de capaços et dones compte que són formidables”, afegint que “per suposat, tots tenen aprovada l’activitat”.

La desfilada es va iniciar amb l’actuació d’Ariadana Vieyra, alumna de 15 anys del Centre Escolar Empordà i amb un futur prometedor en el món de la cançó, com va demostrar al programa de TV, La Voz Kids, on actualment participa, i va acabar amb dues coreografies a càrrec del grup de dansa del centre educatiu, per la professora Eva Bueno.

A la mitja part els alumnes van oferir als assistents un berenar per destinar també els beneficis a Càritas Roses.

Cal destacar que el disseny de la passarel·la va anar a càrrec dels alumnes de 1r curs del cicle d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà, que van comptar amb la col·laboració de Marta Herrera de Nice Empordà. El maquillatge dels i les models va anar a càrrec de la maquilladora Mariana Jorba, i el fotògraf Toni Trueba va ser l’encarregat d’immortalitzar amb les seves imatges aquest esdeveniment lúdic, solidari i de conscienciació.