Després de 6 anys la Ciutadella de Roses va tornar a acollir el Rodajoc

Dos moments de la celebració, ahir, del Rodajoc a la Ciutadella de Roses

El Rodajoc és una activitat lúdic-esportiva que engloba jocs tradicionals d’arreu del món dins un àmbit de lleure i diversió a l’aire lliure

Ahir dimarts, 3 d’abril, la Ciutadella de Roses va tornar a acollir el Rodajoc després de 6 anys sense celebrar-se. “I aquesta nova edició, la  14ª, del Rodajoc s’ha fet realitat gràcies a la col·laboració de tots els mestres d’Educació Física de les Escoles de la Vila rosinca  amb el suport de l’Ajuntament de Roses”, va afirmar el Secretari Tècnic del Consell Esportiu de l’Alt Empordà, Albert Sala.

El Rodajoc és una activitat lúdic-esportiva que engloba jocs tradicionals d’arreu del món dins un àmbit de lleure i diversió a l’aire lliure. L’activitat va ser dirigida, per Sara López, mestre de l’escola Narcís Monturiol i coordinadora del Rodajoc de la zona educativa de Roses, juntament amb la resta de mestres de les escoles que van rebre l’ajuda dels alumnes de 4rt d’ESO del Centre Escolar Empordà, els quals van acompanyar als 200 nens i nenes de 4r de primària de Roses i Palau-Saverdera durant tota la matinal, explicant-los els jocs i activitats a realitzar.

Segons va explicar Albert Sala, “el Rodajoc és un programa esportiu de la Diputació de Girona executat pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà amb el suport dels mestres especialistes d’educació física dels diferents centres educatius de Primaria”.

Els alumnes de les diverses escoles es van barrejar en grups per enfortir el lligam entre ells i entre escoles, per conèixer noves persones i fer amics i amigues, i, sobretot, conèixer nous jocs i activitats que en el nostre territori mediterrani no són comuns.

Pel que fan els jocs, els alumnes i professors van fer una proposta que agrupava jocs que, alguns, en la nostra cultura mediterrània no són molt populars, com ara el Jan Ken Po, el traga boles, el Cheia, Pistoler-Pilota, la Selva, el tres en ratlla, guineu-gallina-serp, futbol xinès i la faldilla hawaiana.

Finalment, com a aplec i final de la jordana esportiva, es va dur a terme una dinàmica conjunta utilitzant paracaigudes, icona referent del Rodajoc.

Exit mobile version