Després de dir que plega si guanya el No, Duran i Lleida es reuneix a Roses amb els militants d’UDC de l’Alt Empordà

Duran i Lleida a Roses

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, flanquejat pel president local de Roses, Josep Antoni Valderam, i la diputada a Corts, Montserrat Surroca

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat a Roses per fer campanya en favor del Sí de la consulta interna del partit

Duran i Lleida a Roses
El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, flanquejat pel president local de Roses, Josep Antoni Valderam, i la diputada a Corts, Montserrat Surroca

UDC està immers durant aquests dies en la consulta interna que el partit celebra aquest diumenge per decidir si continua donant suport al procés sobiranista en el cas que es compleixin sis requisits.

La pregunta d’aquesta consulta és ‘Voleu que Unió Democràtica de Catalunya continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris?.

I els criteris als que es refereix la pregunta són la Sobirania (no posar límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya), la Democràcia (que les decisions gaudeixin de la majoria de vots de la ciutadania), el Diàleg (gestionar un procés des del diàleg entre el govern de Catalunya i l’Estat), la Seguretat Jurídica (s’exclou una eventual Declaració Universal d’Independència com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat), Europa (descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora d’Europa) i Cohesió (on es vetlla, en tot moment, per la cohesió social i territorial de Catalunya).

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, vol que els militants votin Sí en aquesta Consulta amb els 6 requisits corresponents. I Duran i Lleida va afirmar públicament ahir al matí a Barcelona que plegarà si en la consulta guanya el No.
Hores després d’aquesta afirmació va visitar Roses per reunir-se amb els militants d’UDC de la comarca de l’Alt Empordà per fer campanya en favor del Sí.

El president d’Unió no va fer declaracions als mitjans de comunicació, als quals si que va atendre el senador per Girona de UDC, Pere Maluquer, que en favor que la consulta compleixi els interessos del partit va afirmar que amb la celebració d’aquesta  “és vol posar damunt la taula tot allò que està en joc i que explica la realitat en la que estem immersos, i simplement Unió vol fer la seva aportació al procés de sobirania, que és diferent a la que pot fer Esquerra Republicana, com és evident, però, tot i això, el que volem és enviar un missatge a la ciutadania que estem molt compromesos amb el procés”.

Maluquer va reconèixer, i en consonància de les paraules de Duran i Lleida a Barcelona, que si sortís el No “la direcció del partit ens podríem plantejar no seguir-hi, i per tant s’hauria de convocar un congrés per reorientar les polítiques del partit”.

Per la seva banda, el president local de Roses d’UDC, Josep Antoni Valdera ha volgut encoratjar als militants de la comarca que votin en favor del Sí “perquè ningú pot estar en contra de la sobirania, de la legalitat, de la democràcia, de mantenir el diàleg amb Espanya, i ningú pot estar a favor de sortir d’Europa.