Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Després del calvari de la 3ª etapa ahir els ciclistes de Roses van gaudir d’una jornada “fantàstica, de glòria”

Transpyr Coast to Coast
Guerau Carrion, Francesc Ferrer i Joan Ripoll a punt de cruspir-se el xuletón per celebrar haver arribat a l'equador de la prova

Els ciclistes de Roses van celebrar haver arribat a l’equador de la prova cruspint-se un bon xuletón  a Aínsa

Transpyr Coast to Coast
Guerau Carrion, Francesc Ferrer i Joan Ripoll a punt de cruspir-se el xuletón per celebrar haver arribat a l’equador de la prova

La quarta etapa de Transpyr Coast to Coast va esdevenir una autèntica compilació de paisatge amb el premi final d’un llarg i divertit descens fins Aínsa. Els ciclistes van deixar enrere el Pirineu català amb pujades llargues i sinuoses, i van entrar a un Pirineu aragonès exuberant en tot el recorregut i incomptables senders que han fet les delícies dels participants que ahir van superarl’equador de la cursa.
En definitiva, els ciclistes van agraït molt el bon temps que va ser-hi present durant tota l’etapa, deixant enrere la pluja i el fred que van convertir l’etapa anterior en una autèntica odissea.
En la modalitat de MTB, els participants van haver de fer gairebé 100 quilòmetres enmig d’un paisatge excepcionalment obert i una llarguíssima baixada final de quinze quilòmetres des de la Peña Montañesa. Els ciclistes van poder tastar la famosa destinació de ciclisme de muntanya Zona Zero d’Aínsa, amb un últim tram amb un descens molt poc habitual per la seva combinació de trams molt tècnics i exigents amb d’altres que permeten gaudir al màxim de la velocitat i la diversió amb la bicicleta.

El ciclista de Roses que hi participa en aquesta modalitat, Guerau Carrion, va començar l’etapa “amb males sensacions degut a la duresa de l’etapa de dimarts, però a mitja cursa he m’he tornat a sentir bé i he anat a bon ritme fins al final”, va comentar Carrion en arribar a Aínsa, per acabar definint l’etapa com a “fantàstica, amb bon temps, per la qual cosa hem pogut gaudir d’un magnífic dia de BTT”.

L’etapa d’avui, amb final a Jaca i íntegrament en territori aragonès, discorre pels millors senders de les comarques del Sobrarbe i Jacetania, amb 92 km, 26 dels quals seran cronometrats.
En l’apartat de ciclisme de carretera el pilot afrontava una etapa de 135 km, compromesa pels descensos amb un asfalt en mal estat i camins rurals de grava. Tot i això, Francesc Ferrer i Joan Ripoll van assegurar que “l’etapa ha estat glòria en comparació a la dimarts -quan es van plantejar, fins i tot, la possibilitat d’abandonar-, hem tingut un dia amb un bon solet i hem superat tots els ports sense problemes”.

Avui els ciclistes de la Backroads recorreran 130 quilòmetres, passant pel costat del parc nacional d’Ordesa i amb un atractiu ascens als ports de Cotefablo i Navasa abans d’arribar a Jaca, punt final de la cinquena etapa de la Transpyr Coast to Coast 2019.

Tots tres ciclistes de Roses sortiran prendran la sortida d’aquesta 5ª etapa amb energia extra gràcies al xuletón que van cruspir-se ahir a la nit per celebrar haver arribat a l’equador de la prova.