Detenen a 9 persones i decomissen 612 quilograms de droga a la duana de França

Agència Tributària a Girona

Els 370 quilos de haixix decomissats a la Duana Francesa

Dos operatius antidroga de l’Agència Tributària a Girona amb col·laboració de la Duana Francesa culmina amb 9 detinguts i el decomís de 92 quilos de marihuana, 370 quilos d’haixix i 333.000 euros en metàl·lic

Agència Tributària a Girona
Els 370 quilos de haixix decomissats a la Duana Francesa

L’1 de febrer la Unitat de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Girona va dur a terme l’operació ‘Horse’. Va detectar un camió sospitós en el pas de la frontera hispano-francesa, basant-se en l’anàlisi de risc que fa dels camions que travessen aquella frontera. El vehicle, que portava dos conductors, feia maniobres sospitoses i anava acompanyat per un vehicle llançadora que feia funcions de contra vigilància.

Després de fer-ne un seguiment per funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Barcelona i Tarragona, la DNRED de la Duana de França va establir un control en el costat francès que va permetre la detenció i escorcoll d’ambdós vehicles. A l’interior s’hi van trobar 150 quilos de marihuana, valorats en 756.000 euros, 8.000 euros en efectiu i van ser detingudes quatre persones, de nacionalitat búlgara, els dos camioners i els dos ocupants del vehicle llançadora.

I el 8 de febrer es va dur a terme l’operació ‘Silicon’. Es tracta d’una investigació conjunta de la Unitat de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Girona i de la DNRED Perpinyà sobre una organització que utilitzava remolcs amb dobles fons per al transport d’haixix i marihuana des d’Espanya cap a la resta d’Europa.

Les investigacions van determinar que l’organització disposava d’una nau a Múrcia on es manipulaven els remolcs. Se’ls havia practicat un doble fons a terra mitjançant un sistema de planxes corredisses a semblança dels forns. Utilitzaven tres remolcs que tenien la mateixa matrícula, de manera que un feia el transport de la droga fins a la Jonquera, i una vegada allà, arribava un altre remolc amb la mateixa matrícula i els diners, i es canviava el cap tractor.

Com a resultat de la investigació s’han intervingut a França, Barcelona i Múrcia un total de 92 quilos de marihuana, 370 quilos d’haixix, tres camions i 333.000 euros, i cinc persones han estat detingudes. Tots els diners intervinguts es trobaven en un dels dobles fons d’un dels remolcs. La droga té un valor de 4.990.000 euros.