Detenen a Roses dos ciutadans francesos després de 21 km de persecució

Vila de Roses

Els agntes de la Policia Local i Mossos d'Esquadra amb el volkswagen que van abandonar en la seva fugida al pàrquing del l'hotel Marítim

Tots dos ciutadans francesos, d’origen àrab, tenen antecedents per tràfic de drogues

Vila de Roses
Agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra amb el volkswagen que van abandonar els detinguts en la seva fugida al pàrquing del l’hotel Marítim

La Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra van detenir ahir, a primera hora de la tarda, en ple passeig marítim a dos ciutadans francesos d’origen àrab després de saltar-se un control policial que la Policia de Catalunya havia establert a Llançà.

En saltar-se el control els dos ocupants del vehicle van iniciar una fugida per la carretera N-260 fins arribar a la GI-604 en direcció a Roses. Va ser quan la Comissaria dels Mossos d’Esquadra va alertar a la Policia Local per demanar el seu recolzament per interceptar el turisme amb els dos fugats. El cos de seguretat municipal va fer l’avís a totes les patrulles de servei i una d’elles va detectar al Wolkswagen a la C-260, a l’alçada de l’Avinguda Salatà. Els agents intenten creuar-se amb el seu cotxe al dels fugitius, però aquests ho eviten continuant la seva marxa temerària fins arribar al pàrquing de l’hotel Marítim.

A l’aparcament els dos fugitius van abandonar, després de 21 km de persecució, el seu vehicle per iniciar la fugida a peu. Va ser quan dos agents, un de la Policia Local i un altre dels Mossos van detenir al primer dels fugats al mateix passeig marítim, i poc més d’una hora més tard van localitzar i detenir al segon, també al passeig, a l’alçada de l’hotel Coral Platja.

Als detinguts, un de 37 i l’altre de 47 anys se’ls va obrir diligències penals per desobediència greu als agents de l’autoritat i per conducció́ temerària.

Tots dos tenen antecedents per tràfic de drogues, tot i que en l’escorcoll que es va fer al vehicles els agents de seguretat no es va trobar cap substància estupefaent.