Detenen les cinc monitores que van organitzar la ‘flashmob’ a Platja d’Aro simulant un tiroteig

Flashmob de Platja d'Aro

Instant de la gravació d'un turista en el moment que s'estava realitzant la ‘flashmob’

A les cinc monitores se’ls ha imputat un delicte contra l’ordre públic

Flashmob de Platja d'Aro
Instant de la gravació d’un turista en el moment que s’estava realitzant la ‘flashmob’

Els  Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el dia 02 d’agost, cinc persones, d’entre 20 i 25 anys, de nacionalitat alemanya com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic.

Ahir a les deu de la nit, els mossos van rebre nombroses trucades alertant d’un possible tiroteig al centre comercial i lúdic de la població de Platja d’Aro (Baix Empordà).

Un cop al lloc, es va comprovar que tot havia estat una falsa alarma. Es tractava d’una performance concertada, tipus flashmob’, on un grup de turistes alemanys van simular que localitzaven un personatge famós caminant pel carrer. El ‘flashmob’ continuava amb un grup de persones corrents darrera d’aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.

Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc.

Durant els incidents van haver de ser ateses 11 persones per contusions lleus i atacs d’ansietat

En aquell moment es va generar una alarma social que va provocar una estampida de persones a diferents establiments, comerços i restaurants. A conseqüència de l’ensurt 11 persones van necessitar d’assistència mèdica en  patir caigudes sobtades i alguna lleu taquicàrdia.

Els mossos van restablir la calma a la població i van detenir cinc dones, de nacionalitat alemanya per un delicte contra l’ordre públic.

Les detingudes passaran a disposició judicial aquest matí al Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.