Detenen dos interns de la presó de Figueres hores després de fugar-se

Presó de Figueres

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d’Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre

Presó de Figueres
Presó de Figueres

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà – Figueres han detingut aquest matí, a Figueres, dos interns evadit poques hores abans de la infermeria del centre penitenciari de la mateixa ciutat.

La col·laboració de funcionaris de vigilància penitenciària i mossos d’esquadra ha permès la detenció només unes hores després que els reclusos hagin aconseguit abandonar la infermeria del centre, salvant els murs amb el mètode de despenjar-se mitjançant llençols.

Pels voltants de dos quarts de vuit del matí els mossos de la comissaria de Figueres han rebut l’avís de l’evasió. Acte seguit s’ha iniciat un intens dispositiu policial comarcal i regional que ha finalitzat amb la detenció dels dos homes pels voltants de les nou del matí.

Els interns, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, han estat reconeguts per un funcionari de presons fora de servei a la Rambla de la ciutat. El treballador ha alertat als mossos d’esquadra de Figueres.

Immediatament una patrulla de mossos ha detingut als dos evadits sense més incidències en aquest punt de Figueres.

Els detinguts són Miguel RN, de 43 anys, i Jose María AG, de 45 anys, que  passaran properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d’Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El CP Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.