Detenen dues germanes per estafar diners a una anciana al Gironès

Mossos d'Esquadra

Una d’elles cuidava la dona i li passava la targeta de crèdit a la seva germana per treure diners i fer compres en comerços

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 24 de setembre, a Girona,  dues dones de 18 i 32 anys, de nacionalitat hondurenya i veïnes de Salt i Girona, com a presumptes autores d’un delicte d’estafa.

El passat 2 de juliol la filla d’una senyora d’edat avançada va denunciar que algú havia realitzat extraccions fraudulentes amb una targeta bancària, a nom de la seva mare, per un valor de 1.200 euros.

El 19 d’agost, la filla de l’anciana va tornar a denunciar un altre moviment bancari per valor de 200 euros i l’1 de setembre dos nous moviments per valor de 800 euros.

Els mossos van obrir una investigació que els va portar a detenir, el passat 24 de setembre, dues germanes, una de les quals feia de cuidadora de la víctima.

Tot apunta que la cuidadora de l’anciana agafava la targeta de crèdit amb el número PIN (número d’identificació personal) de la víctima, i li donava a la seva germana, la qual realitzava les extraccions i compres fraudulentes. Un cop fetes les despeses, la cuidadora tornava la targeta al seu lloc per no aixecar sospites.

En total s’han efectuat cinc extraccions fraudulentes per un valor conjunt de 2.200 euros.

Tot i que la víctima havia anul·lat i canviat la targeta després de les primeres extraccions fraudulentes, continuava utilitzant el mateix número PIN, la qual cosa va facilitar que les estafadores poguessin continuar fent noves extraccions.

Els Mossos d’Esquadra recorden que per seguretat mai s’ha d’anotar el PIN a la targeta de crèdit, llibreta bancària o moneder, ja que en cas de pèrdua o robatori és susceptible de ser emprat per efectuar extraccions del nostre compte bancari.

Les detingudes, que no tenien antecedents, van passar el dia 26 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.