Detenen a dues persones que a través de missatgeria instantània oferien manipular els comptadors de la llum

Policia Nacional
Comptador de la llum manipulat

Cobraven prop de 400 euros per manipular els comptadors elèctrics d’establiments per reduir la facturació fins a en un 50%

Policia Nacional
Comptador de la llum manipulat

Agents de la Policia Nacional han detingut a Lloret de Mar (Girona) a dues persones que, a través de missatgeria instantània, oferien a potencials interessats manipular els comptadors de la llum. Cobraven uns 400 euros per aconseguir reduir la factura elèctrica fins a en un 50%. Un dels arrestats és electricista i l’altre es dedicava a la captació de clients. Detinguts també els cinc propietaris de vuit negocis de la localitat que van contractar els serveis, ocasionant un perjudici econòmic a l’empresa elèctrica que ronda els 50.000 euros.

‘La màgia de la llum

Aquesta modalitat delictiva, coneguda com ‘la màgia de la llum’, es basa en la manipulació indeguda dels mesuradors instal·lats per la companyia distribuïdora. D’aquesta forma, una part de l’energia consumida no pot ser registrada, passant a pagar el titular fins a un 50% menys en la corresponent factura.

La recerca va permetre la detecció de diversos fraus en diferents establiments de Lloret de Mar i la identificació dels dos màxims responsables de les manipulacions. El primer, electricista de professió, utilitzava els seus coneixements tècnics per dur a terme els canvis en els comptadors. El segon feia funcions comercials de captació de potencials clients a través de missatgeria instantània, mitjançant contactes facilitats per un altre membre del grup. Una vegada concertat el servei, es personaven en el local per materialitzar la manipulació dels aparells de mesurament, per la qual cosa cobraven uns 400 euros. Amb això aconseguien que una part de l’energia consumida no fos registrada, amb un estalvi de fins a un 50% en la facturació.

Els investigadors han constatat tècnicament vuit manipulacions il·lícites en locals comercials de la localitat i han detingut així mateix als seus cinc propietaris. El perjudici econòmic ocasionat a l’empresa distribuïdora ronda els 50.000 euros, als quals se sumen altres 20.000 euros pels danys materials ocasionats en les instal·lacions.

Als dos principals detinguts els imputen delictes d’integració en grup criminal i defraudació de fluid elèctric. La recerca ha estat desenvolupada per agents de la comissaria de la Policia Nacional de Lloret de Mar, Girona.