Inici Actualitat Detenen tres homes per tràfic de drogues i comissen 2.225 plantes i...

Detenen tres homes per tràfic de drogues i comissen 2.225 plantes i 26 quilograms de cabdells de marihuana a l’Alt Empordà i al Gironès

Plantació de marihuana en un hotel en desús de la població de Darnius

Dos dels detinguts van ingressar a la presó i es va imputar un altre home per cultivar marihuana a l’interior d’un pis de Llorà, al Gironès 

Plantació de marihuana en un hotel en desús de la població de Darnius

Mossos d’Esquadra de les comissaries de Figueres i del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el passat 3 de març, en dues investigacions diferents, tres persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

La primera investigació es va iniciar arran diverses queixes veïnals que van alertar de la existència d’una plantació de marihuana a l’interior d’una nau a la població de Vilarnadal, a l’Alt Empordà.

En aquesta nau, distribuïda en dues plantes, hi havia dues habitacions en ple rendiment habilitades pel cultiu de marihuana. Concretament, es van intervenir 1.175 plantes. A més, també es va comprovar que disposaven d’una connexió  fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Per aquest motiu, es va detenir dos homes, el llogater de la nau i un home que l’arrendatari tenia contractat per vigilar la plantació, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Un dels detinguts, de 46 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Masarac, que tenia antecedents, va ingressar a la presó en data 5 de març per decisió judicial, mentre que el vigilant de la plantació, un home de 31 anys, de nacionalitat gambiana i veí d’Olot, va quedar amb llibertat amb càrrecs. 

El mateix dia 3 de març, en una altra actuació policial, els mossos de Figueres van localitzar, en un hotel en desús de la població de Darnius, una altra plantació de marihuana.

Una dotació policial, dins del seu patrullatge preventiu, va localitzar un edifici que tenia diverses finestres posteriors sense vidre i una porta oberta.

Al seu interior van localitzar, distribuïdes en dues plantes, prop de 500 plantes de marihuana i més de 16 quilograms de cabdells, així com nombrosos estris pel seu cultiu, tals com balances, una màquina d’envasar, bidons de substàncies, testos, làmpades, transformadors elèctrics tancament de bosses.

Per aquest motiu, es va detenir al vigilant de la plantació, un home de 41 anys d’edat i de nacionalitat holandesa, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Aquest detingut va passar el 4 de març a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va ordenar l’ingrés a la presó.

Finalment, els mossos també van denunciar penalment un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Martí de Llémena (Gironès), per tenir una plantació de marihuana a l’interior d’un pis situat a Llorà (Gironès).

En aquest cas, els agents van localitzar en una habitació, 23 làmpades i 550 plantes tallades i en procés d’assecat, així com els corresponents estris pel seu òptim cultiu. També es van localitzar gairebé 10 kg de cabdells pel seu consum imminent.

Per tot això, se’l va imputar com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Exit mobile version