Detenen un home per robar en quatre botigues de roba de la Garrotxa i Gironès

Mossos d'Esquadra

El detingut va sostreure roba de luxe per un valor de més de 91.000 euros

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el passat 16 de desembre a Girona, un home de 53 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Besalú, com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb força.
La detenció és el resultat d’una investigació oberta fa nou mesos arran la comissió de quatre robatoris amb força a l’interior d’establiments de la població d’Olot i Girona.
El primer fet es remunta al passat 27 de febrer quan els mossos van tenir coneixement d’un robatori amb força en una botiga de roba de la població d’Olot. La propietària va denunciar la sostracció de material per un valor aproximat d’uns 25.000 euros.
El 17 de novembre es va denunciar la sostracció de roba d’una altra botiga de la població d’Olot per un valor de 19.365 euros. Al dia següent, a poca distància de l’anterior, es va produir el tercer robatori de característiques idèntiques, on es van robar peces valorades en més de 23.000 euros.
Davant aquest fets, es va iniciar un dispositiu de vigilància dels eixos comercials de les principals capitals de comarca. El dia 16 de desembre, una dotació de paisà que participava en l’operatiu, va localitzar el vehicle del sospitós circulant a poca velocitat i observant els establiments de la zona comercial de la ciutat de Girona.
Els agents van realitzar un seguiment cautelar del vehicle fins aturar-lo a l’alçada de la plaça Països Catalans.  A l’interior del vehicle van localitzar, al darrera del seient del conductor, diverses eines, alguna d’elles feta artesanalment, que solen ser emprades per cometre fets delictius i obrir diversos tipus de panys. També es va trobar roba sostreta, amb la seva corresponent etiqueta i encara amb els dispositius de prevenció de robatori incorporat, per un valor de més de 9000 euros.

 

Posteriorment, agents de la Unitat d’Investigació de Girona van constatar que les peces de roba havien estat sostretes aquell mateix dia d’una botiga de roba de la població de Girona.

 

Al detingut també se l’imputa els tres robatoris amb força comesos en establiments comercials d’Olot.

 

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 18 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.