Detinguda una jove de 19 anys a Figueres per fer tasques de suport a una organització gihadista

Policia Nacional

La jove de 19 anys detinguda a Figueres realitzava labors d’adoctrinament, captació i suport logístic a favor de l’organització terrorista gihadista DAESH

Policia NacionalLa Policia Nacional amb la col·laboració de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya han detingut avui a una dona a Figueres, en el marc d’una operació policial contra les xarxes de captació, suport logístic i activitats de difusió i adoctrinament de l’ideari de l’organització terrorista gihadista DAESH.

La dona detinguda, de 19 anys, havia establert una xarxa de suport a l’organització terrorista DAESH, així com amb els seus membres i simpatitzants. La detenció s’ha produït fruit de l’estudi i anàlisi dels efectes intervinguts a Ayoub Moutchou, detingut el 4 d’agost a Stuttgart (Alemanya), en una operació policial conjunta entre BKA alemanya, la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional d’Espanya i la Brigada d’Informació de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

Es dedicava, entre les seves funcions, a l’enviament de combatents, a facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones sota control de l’organització terrorista DAESH, a més de realitzar una activitat d’assessorament a membres actius de l’organització terrorista gihadista, sobre les mesures de seguretat que haurien d’adoptar en el seu itinerari.

Tenia una activitat i control a les xarxes socials en les quals interactuava amb individus de perfils radicals afins a la seva ideologia, amb la finalitat d’establir una àmplia xarxa de suport i col·laboració amb el DAESH, a més de realitzar una campanya divulgadora de l’ideari i dels actes terroristes del DAESH.

Amb aquesta detenció s’ha aconseguit neutralitzar a una cèl·lula molt activa en les seves funcions de difondre la ideologia de l’organització terrorista DAESH, de captar nous combatents gihadistes i d’oferir un determinant suport logístic.

L’operació continua oberta.