Detinguts dos joves per un robatori violent en un habitatge al Baix Empordà

Els dos joves van lligar amb cinta americana les dues inquilines que es trobaven en aquell moment a l’habitatge

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, van detenir el passat 21 d’abril a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vidreres (la Selva) com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El dia 27 d’abril van detenir dues persones més, un menor d’edat i un noi de 19 anys, de nacionalitats espanyola i xilena i veïns de Girona (Gironès), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un robatori amb violència i intimidació.

Els fets es van iniciar el passat 21 d’abril, cap a les 8 del vespre, a la urbanització Bell-lloc de la població de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) on una patrulla va sentir diverses detonacions d’arma de foc. Els agents es van dirigir cap al lloc on havien sentit el soroll i, allà, una dona els va explicar que unes persones havien accedit al seu domicili i els havien lligat i robat.

Els agents van comprovar que uns desconeguts havien accedit a la casa i, després de lligar amb cinta americana les dues inquilines que es trobaven en aquell moment a l’habitatge, van emportar-se unes 300 plantes de marihuana que hi havia als baixos de la casa.

Una vegada comès el robatori, els assaltants van efectuar diversos trets a l’aire i van marxar tot seguit.

Immediatament es va iniciar una investigació per tal d’aclarir els fets i el mateix dia 21 d’abril es va detenir el responsable de la plantació, un home, de 29 anys i veí de Vidreres (La Selva), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

Les indagacions van continuar i els investigadors de la comissaria de Sant Feliu van esbrinar que els agressors podrien ser coneguts de les víctimes. Després de reunir indicis suficients, els agents van identificar dos dels assaltants, un major i un menor d’edat.

Finalment, aquestes dues persones van ser localitzades i detingudes, a Sant Feliu de Guíxols, com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal i un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

La investigació no es dóna per tancada i no es descarten futures detencions relacionades amb els fets.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar els dies 23 i 27 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.