El déu de la mort desfilarà al Carnaval de Roses, quin mal rotllo, no?

Carnaval de Roses 2018
Ni rosincs, ni catalans, ni espanyols. Resulta que aquests quatre components de la colla Bruel són egipcis

La colla Bruel ha decidit disfressar-se enguany d’Anubis, un deu de l’Antic Egipte i Cleopatra

Carnaval de Roses 2018
Ni rosincs, ni catalans, ni espanyols. Resulta que aquests quatre components de la colla Bruel són egipcis… Cara en fan, no?

Animals van ser l’any passat els membres de la colla Bruel durant el Carnaval de Roses. Però va ser per omplir l’Arca de Noé que van crear.
I animals són enguany, però no perquè vagin disfressats de bèsties, sinó perquè han decidit que representaran a Anubis, déu associat amb la mort en la religió de l’Antic Egipte, mestre de les necròpolis i patró de embalsamadors, representat com un home amb cap de gos. Quin malt rotllo? “Anem de rotllo egipci, ja que els homes aniran d’Anubis i les dones de Cleopatra”, ha afirmat Daniel García, un dels cap de la colla Bruel. “Feia temps que volien anar d’egipcis, i enguany hi ha quatre colles que van disfressats d’això, i hem trobat una disfressa que ens farà diferent a les demés, ja que la nostra colla portarà un detall que porten la resta”, ha assegurat García.

I quan es parla d’Egipte parlem de piràmides. Així, la carrossa “representarà l’entrada d’una piràmide amb jeroglífics”.

Animals o egipcis la colla Bruel desfilarà amb el mateix nombre de persones al Carnaval d’enguany, “si arribem a vint ja seran molts, més o menys que l’any passat”, els quals pagarà cadascú “150 euros en el que entra tot menys la modista. Aquesta només la tenim pagada els que vam currar a les Barraques de la Festa Major”.

Els components de la colla Bruel asseguren que opten als tres premis del concurs: carrossa, disfressa i coreografia, i que si no guanyen serà per culpa del jurat. Clar, no serà culpa del president d’Egipte, que ni tan sols sap que al Carnaval de Roses hi ha un concurs. O sí?

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí, en el sentit que en no poder beure durant les passades la imatge del Carnaval va millorar. De fet el Carnaval, fins que arribes al port és tot perfecte. En allà es quan comencen els problemes, per això nosaltres no anem mai.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Està bé per incentivar les colles a tenir un millor carnaval.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

No

Qui hauria de ser el jurat?

Hauria ser gent de fora. Seria totalment imparcial

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Sí, ajudar a les colles a sufragar les despeses del carnaval, però no amb diners, sinó amb material per decorar les carrosses.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

El port.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

Crec que cada colla sap els menors que porta cada any i aquests ja estan més o menys controlats, el problema ve dels menors que no van amb carrossa.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

És útil, però no s’ha aconseguit res, i l’exemple és el tema de la nau, i en quant a no beure alcohol durant les passades això ha estat gràcies, única i exclusivament, a les colles.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

Sí.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

No, perquè tal i es com es fa ara toca a una colla diferent cada any.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Posar molta més seguretat i que només entri la gent que hi participi al Carnaval.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Sortir els últims l’any següent.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

No el veiem malament que s’hagi de pagar 3 euros.