Deu valents de Roses es fiquen al mar per donar-se un bany en suport de La Marató

Bany de Nadal a Roses per La Marató
Els valents que van fer un bany popular a la platja Nova de Roses a benefici de La Marató

Activitats lúdiques i esportives ha organtizat el GEN Roses durant el cap de setmana per col·laborar amb La Marató

Bany de Nadal a Roses
Els valents que van fer un bany popular a la platja Nova de Roses a benefici de La Marató

Deu rosincs, entre homes i dones, deu valents, són els que ahir es van fotre un bany a la platja de La Punta de Roses per col·laborar amb La Marató de TV3. La iniciativa, organitzada pel GEN Roses, va ser impulsada des de Magatzem’s Biel’s, ja que el seu gerent, Joan Plana, és una persona que “sempre que vaig a caminar i faci sol em banyo, tot l’any, i arran d’això se’m va ocórrer fer una banyada solidària a benefici de La Marató”.
I així déu persones, entre les que hi era l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Carnaval i Festes, Juan M. Fernández, es van sumar a la proposta “que està molt bé, ja que no hem fet publicitat i el repte per l’any vinent és superar el nombre de participants”, va remarcar Plana.

Tant l’impulsor del bany com Pere Sanés, van destacar que “l’aigua no està freda i, a més fa sol, o sigui que encara en tornaré a banyar” va dir Sanés. Una temperatura de l’aigua que també va ser destacada pels dos més joves participants, l’Albert Berta i l’Èric Sagués, dient que “al principi pot ser que estigui una mica freda, però després ja no”, i que es van banyar “per ajudar a La Marató i perquè estim una mica bojos i volem passar una estona divertida”, van assenyalar tots dos joves.

Bany de Cap d’Any

Cal destacar que per al primer dia de l’any està previst un bany de cap d’any, pel qual s’haurà d’anar a les 12 del matí “al Tramonti Platja on en Pep Curiel es prepararà un brou calent i brunyols per als participants”, va dir Joan Plana, el qual va recomanar aquest bany “perquè el millor per la ressaca de la festa de cap d’any és un gin-tònic o un bona banyada i el dia 1 es podrà fer la segona a la platja Nova”.

El GEN Roses completa un exitós cap de setmana per col·laborar amb La Marató

GEN Roses amb La Marató
Una participant del Rem Indoor al GEN Roses benefici de La Marató

Unes 220 persones van participar al llarg d’aquest cap de setmana en alguna de les activitats de cloenda del 2014 organitzades al GEN Roses, on els diners recaptats en les inscripcions i donatius van destinats íntegrament a La Marató de TV3.

La primera de les activitats que es va portar a terme van ser les 24 hores de Rem indoor, que es va iniciar a les 4 de la tarda de dissabte i va discorre ininterrompudament, cobrint torns a la màquina de rem, per finalitzar a les 16 hores d’ahir diumenge. Finalment, es va remar una distància de 304,627 km, l’equivalent a un trajecte per carretera amb cotxer de Roses a Tortosa.

A les 11 hores d’ahir es van llençar a l’aigua els nedadors participants a la travessia de natació, de 700 metres, on l’Eric Izquierdo va ser el primer en cobrir la distància.

La regata de vela lleugera van haver d’esperar una mica perquè el suau vent tèrmic de sud va trigar una mica en arribar, però a partir de les 13 hores els 28 participants es van fer a la mar i van poder gaudir de dues regates magnífiques, les quals van servir, també, per tancar el Trofeu Tardor 2014 on els regatistes veterans, amb l’Isidre Pugidevall al cap davant, seguit d’en Raul Caner i d’en Jordi Roca, els tres en Laser Radial, van imposar la seva experiència. Destacar l’actuació dels més joves en Open Bic on en Biel Font va guanyar seguit d’en Crosby Fitch i d’en Miquel Rosich.

El GEN Roses tanca, amb la seva col·laboració amb La Marató, un any ple d’actes, competicions i d’èxits de totes les seccions del club. Una col·laboració que va aportar més de 2.000 euros la investigació de les malalties del cor, ja que per participar en qualsevol de les activitats s’havia de donar un donatiu de 10 euros.