Els déus Anunnakis visiten Ca l’Anita de Roses

Anunnakis
Una de les obres que hi seran a l'exposició Anunnakis de Jaume Mach

Jaume Mach, pintor autodefinit com a esotèric, presenta aquest proper dissabte l’exposició Anunnakis a Ca l’Anita de Roses

Anunnakis
Una de les obres que hi seran a l’exposició Anunnakis de Jaume Mach

La paraula Anunnakis està lligada als orígens de l’espècie humana, i fa referència, a grans trets, a unes deïtats vingudes d’un altre planeta, que diversos divulgadors als darrers temps en escrits o programes de televisió, defensen que van instal·lar-se a l’antiga Mesopotàmia (avui l’Irak) fa mig milió d’anys per instaurar, mitjançant experiments genètics, el que avui coneixem com l’Hommo Sapiens.

I l’artista Jaume Mach, autodefinit com a pintor esotèric, presenta aquest proper dissabte 20 de gener a les 19 hores, la nova col·lecció de quadres en què ha estat treballant el darrer any: Anunnakis.

De la mateixa manera que fa anys el van atraure les forces de l’univers, els aborígens australians o les fonts d’energia que encerclen les persones, temes als quals va dedicar anys de treball i sèries de quadres. Aquest 2018 Mach ha posat el punt de mira en els Anunnakis però no per defensar una teoria, sinó per obrir-nos una porta a una nova forma de mirar qui som.
En l’estrictament formal, Mach ha definit, amb el pas del temps, clarament ja el seu estil: segueix treballant sobre metacrilat, on crea un fons d’aires còsmics sobre el qual suren els protagonistes de les seves històries, en aquest cas, unes deïtats amb formes humanoides, cadenes d’ADN i forats negres que duen a altres galàxies, coses, gairebé totes relacionades amb la ciència, i no amb l’esoterisme, per mirar d’atorgar així una mena de “patent de cors” de serietat al seu relat i deslligar-lo de lectures frivolitzades.

En la inauguració de l’exposició del proper dissabte participaran l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Cultura, Francesc Giner; l’historiador de l’art Enric Tubert (que farà la glosa de l’acte), el performer Joan Casellas, i el periodista Josep Pérez.

La inauguració de la mostra tindrà lloc a la sala d’exposicions de Ca l’Anita, on romandrà oberta al públic fins al 18 de febrer de dilluns a divendres de 9 a14; i de 17 a 20 hores; i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a14, i de 17 a 20 hores.