Cinema a la Fresca

DGremlins protagonitza la Festa Major de Roses amb un concert ple de bon rock, d’aquell que mai mor

Festa Major de Roses 2020
Els músics de DGremlins deixen palés aquella frase de "els vells rockers mai moren"

“Bogeria, diversió, molt de rock and roll esparracat, equilibri i desequilibri” és el que van oferir els cinc músics de DGremlins a la Festa Major de Roses per celebrar el seu desè aniversari

Aquest passat dimarts es va celebrar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, el quart concert, dels cinc programats, de la Festa Major de Roses 2020.

Un quart esdeveniment musical en el que el grup rosinc DGremlins van omplir de rock, d’aquell mai mor, l’envelat per celebrar el seu desè aniversari. Carmelo Rosés i Miquel Terrassa a la guitarra, Diego Vieyra a la bateria, Roger Ripoll amb el saxo, Tim Pelters als teclats i Boris Melker com a cantant, són els components del grup DGremlins de Roses. Un grup que aquest 2020 celebra els seu desè aniversari, ja que es va crear el 6 de juny de 2010, quan, llavors, els músics estaven més a prop de l’adolescència que avui dia.
Cap d’ells havia tocat en un grup musical, excepte Rosés , que “vaig estar a ‘Monteros’, ‘Cotton films’ i ‘Countrys’, entre d’altres grups”, i Terrassa, que “vaig tocar amb ‘La pell del violí’.

La creació de DGremlins va ser tot el diferent i oposat que la de quelcom grup de música, ja que primer van sortir a la TV, i arran de la seva intervenció a la petita pantalla van decidir crear el grup. El programa en concret era el Thalassa, de TV3, “que van venir a fer un reportatge de busseig amb el meu pare”, va explicar Melker, “i nosaltres, a part de participar en el documental, com havíem anat amb els nostres instruments ens van dir que perquè no interpretàvem algun tema i ho vam fer i com no va quedar malament, vam decidir crear el grup”.

I així fins a complir 10 anys, i que millor que celebrar una efemèride d’aquest tipus que en la Festa Major de casa teva. Llàstima que la COVID ho està condicionant tot, sinó el quintet de músic que conformen DGremlins ho haguessin petat encara més. Un concert, que donada les circumstàncies sanitàries, els músics es van mostrar “molt agraïts al públic per venir al concert perquè són temps estranys i el que volem és que la gent gaudeixi molt, s’ho passin bé i que ballin, però sense moure’s de la seva cadira”.

10 anys de DGremlins, que demanat als músics que defineixen la dècada d’història del grup en una sola paraula, van ser ràpids en respondre: “Bogeria”, “Diversió”, “Molt de rock and roll”, “Equilibri”, “Desequilibri”, “Rock esparracat”… I tot això és el que van oferir Rosés, Terrassa, Vieyra, Ripoll, Pelters, i Melker per delectar al públic de l’envelat de la Rahola durant gairebé dues hores de rock, de bon rock and roll.
Sí, de rock que mai mor.

I un rock and roll que seguirà viu amb els DGremlins, “perquè superarem el coronavirus i l’any vinent ja serà l’onzè”, van afirmar els músics rosincs.