Dia infernal per a en Ferdy on el vent li trenca el carro… Però continua endavant

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

En Ferdy fent-se un selfie amb la seva amiga, la rosinca Anna Mari

Un vent amb força de gairebé 200 km/h espatlla el carret que porta en Ferdy arrossegant amb la bicicleta, però demà prendrà la sortida des de Logronyo

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
En Ferdy fent-se un selfie amb la seva amiga, la rosinca Anna Mari

A les 8 del matí va sortir ahir des de Saragossa Juan M. Fernández, regidor d’Esports de Roses, conegut per tothom com en Ferdy, per cobrir els 177 km que separen la capital aragonesa de La Rioja, Logronyo, corresponents a la quarta etapa del seu viatge solidari a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

I quan eren les 12 del migdia havia recorregut només 50 km, “el Cierzo em bufava totalment de cara, i no podia avançar, era impossible” va dir ahir a la nit en Ferdy. El Cierzo, per a qui no ho sàpiga és un vent molt similar a la Tramuntana, que quan bufa és millor està sota cobert, perquè pot perillar la integritat física d’una persona.

Tot això, va continuar gairebé 30 km més fins que el vent que va bufar de costat li va trencar un suports del carro que porta arrossegant. Llavors va ser quan va veure de manera clara que era perillós continuar en aquell estat. I ell va sortir de Roses per arribar a Santiago de Compostela, no acabar en un hospital, així que va tirar marxa enrere direcció Saragossa “ja que el vent m’afavoria i no corria perill”, i fer uns 30 km on l’estaven esperant el rosinc Josep Soler i la seva dona, l’Anna Mari. “Me’ls havia creuat que anaven direcció a Saragossa i el vaig trucar per a que paressin i anar on eren ells”.

I quan els seus amics van veure l’estat del carret, que no era molt greu si no bufés el vent, li van aconsellar que pugés bicicleta, carro i ell al cotxe per anar fins a Calahorra, població de la qual s’havia quedat en Ferdy a quasi 20 km. En aquí va parar a dinar a esperar que calmés el vent i poder continuar la ruta en bicicleta.
Però, desgraciadament, el Cierzo és tan pesat com l’és de pesada la Tramuntana, i no va parar, així que van decidir anar fins Logronyo en cotxe “per reparar el carro, perquè sinó l’acabaria perdent, i ja de pas m’he pogut rentar la roba i dedicar-me una mica a deixar-ho tot a punt per demà”.

El fet que en Ferdy hagi fet una cinquantena de quilòmetres en cotxe, menys si descomptem la distància que va tirar enrere direcció Saragossa, ha estat per una questió de prevenció d’un mal major, perquè el vent hagués pogut acabar de fent malbé no el carro o la bicicleta, sinó a ell personalment. Llavors, s’hauria acabat tot.

Però com no s’ha acabat res, en Ferdy ha sortit fa poca estona de Logronyo per recórrer els 170 km que els separa de Poliente, municipi de la província de Burgos, on té previst fer nit abans de dirigir-se cap als Pics d’Europa.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Mairó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Fan de Marc Márquez
Rètols Empordà Bar El Informal
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy
  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km (Finalment Montserrat – 194 km)
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 171 km
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km