El Dia Mundial Contra el Càncer esdevé a Roses un cant a la vida, un cant a l’amor

Dia Mundial Contra el Càncer a Roses

El matrimoni José Mª Fernández i Carmen Del Angel van transmetre un missatge de vida, d'amor i de lluita

Més d’un centenar de persones van omplir el vestíbul del Teatre Municipal de Roses per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer

Dia Mundial Contra el Càncer a Roses
A diferència dels darrers anys la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer a Roses va tenir un caire festiu

Roses va celebrar, com cada any, el passat 4 de febrer, el Dia Mundial Contra el Càncer. Però ho va fer amb un format diferent. Els darrers anys es feia amb un encesa d’espelmes conformant la figura d’un llaç que suposava un acte íntim, de reflexió en suport dels malalts oncològics i els seus familiars.
Enguany, va ser un acte més festiu ja que va comptar amb l’Oscar Bretau i l’Arnau Janer, participants del darrer “Oh! Happy Day” de TV3. Tots dos amb un xic d’humor, però sobretot amb el seu talent per al cant van fer gaudir als més del centenar d’assistents que es van apropar al Teatre Municipal de Roses per cantar amb ells. Sí, amb ells, perquè l’Oscar i l’Arnau van implicar a tots per cantar conjuntament “Quan tot s’enlaira” de Txarango. I no una vegada, sinó varies, mentre tothom enlairava el globus que tenien a la mà.

Però, abans de l’espectacle musical, la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer a Roses va esdevenir un cant a la vida i un cant a l’amor.

No estava previst, però abans de l’aparició dels dos cantants es va anunciar la projecció d’un vídeo, on una pacient de càncer de Roses, la Carmen Del Angel, va donar un missatge de lluita, va fer un cant a la vida, perquè com diu ella “jo, tot i que estigui malalta he de continuar vivint i gaudir de cada dia, no perquè tingui un tumor t’has de quedar a casa amargada esperant a que t’arribi l’hora, i això és el que vaig voler transmetre en el vídeo a d’altres malalts i famílies que estan passant per la mateixa situació. Dir-les que hi ha que lluitar, hi ha que viure, perquè mentre hi ha vida hi ha que continuar endavant, hi ha que continuar lluitant, que el càncer no vol dir mort”, ha explicat la Carmen.

I un cant a l’amor va transmetre la projecció del vídeo quan la Carmen va dir que “el meu home està pendent de mi, fins i tot ha deixat de treballar per estar amb mi, per cuidar-me”, situació ratificada per José Maria Fernández, el seu marit, quan en l’audiovisual diu que“fins que jo no la vegi bé al 100 x 100 no aniré a treballar”. Una afirmació que segons José Mª, “el bomber”, que és com se’l coneix a Roses, “no és amor, és tornar-li la moneda, perquè si ella, la meva dona, porta tota la seva vida des que ens coneixem cuidant-me a mi, doncs ara és a l’inrevés, l’hem de cuidar a ella”… Doncs això, tot i que en José Mª no ho digui, és AMOR, amb majúscules.

I l’amor de tota la família i els amics és la base, els fonaments per a que tant la Carmen com en José Mª es prenguin la malaltia d’ella amb força, amb ganes de viure, amb ganes de lluitar i ganes d’ajudar, ja que fins i tot, “si ha alguna família que està en la mateixa situació que nosaltres i estan enfonsats, ens poden trucar i anem tots dos a veure’ls per parlar amb ells, per anar a ballar o el que faci falta per tal d’aixecar-les els ànims per a que continuïn lluitant”, va dir José Maria facilitant aquest telèfon per a la gent que ho necessiti: 659 75 88 24

Dia Mundial Contra el Càncer a Roses
El matrimoni José Mª Fernández i Carmen Del Angel van transmetre un missatge de vida, d’amor i que no cal rendir-se mai

I tots dos, la Carmen i en José Mª saben el que és estar a baix de tot, “amb ganes de tirar-ho tot per la borda”, perquè els metges els havien dit que el tumor no es podia operar i, per tant, que no havia res a fer excepte esperar que arribés el final.
Però en José Maria, home que no es rendeix fàcilment, es va assabentar que a Figueres hi ha un noi, l’Alberto Márquez, que va ser operat amb èxit d’un càncer de pàncrees com el que té la Carmen, en una intervenció pionera a l’Estat espanyol. L’Alberto va anar a veure’ls portant llum i esperança a la família Fernández.
En el vídeo, la Carmen diu que la quimioteràpia no va donar els resultats esperats i no la poden operar, que se l’ha fet metàstasi al fetge. Tot i això, la seva oncòloga l’ha dit que no es preocupi, que hi han d’altres alternatives.

Alternatives que la Carmen agafarà amb tota la força i les ganes de viure, i amb tot l’amor que el seu home, en José Maria, van transmetre en el vídeo que es va poder veure dissabte al vestíbul del Teatre Municipal de Roses.

Un vídeo que va ser realitzat per Almanegra Audiovisual, per exprés desig de la parella perquè “un amic bomber de Sils em va demanar si podíem anar allà per a que Carmen expliqués el seu cas en un acte per celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer, i vam pensar que millor fer-hi un vídeo i enviar-li, que no pas anar i haver-hi de parlar en públic, ja que no és gens fàcil per a els que no estem acostumats”, va dir José Maria Fernández. Un video que s’ha fet viral al Facebook d’Almanegra Audiovisual.

Doncs, gràcies a aquest vídeo, que podeu veure a sota, la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer a Roses va esdevenir un cant a la vida i a l’amor.