Dia Mundial sense Tabac a l’Alt Empordà

Dia Mundial del Tabac a l'Alt Empordà
Joves premiats en el concurs

Dins del marc del Dia Mundial sense Tabac el Consell Comarcal lliura els premis del concurs comarcal de cartells al voltant d’aquest dia

Dia Mundial del Tabac a l'Alt Empordà
 Premiats en el concurs

El jurat del 12è concurs comarcal de cartells del Dia Mundial sense Tabac ha valorat els prop de 300 cartells presentats pels alumnes de diferents instituts d’educació secundària de la comarca que han participat en l’edició d’enguany. Aquest concurs s’organitza en el marc del Programa Comarcal de Prevenció de Drogodependències de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal i té com a finalitat sensibilitzar els adolescents i joves sobre els danys que comporta per a la salut el consum de tabac.

El jurat, que ha tingut en compte l’originalitat, la qualitat artística i la idoneïtat del missatge tramés, ha acordat atorgar el premi al cartell guanyador a la proposta creada per Claudia Richardson, alumna de 4t d’ESO de l’INS de Castelló d’Empúries. El jurat també ha decidit atorgar 3 accèssits als cartells presentats pels alumnes següents:

Gemma Burgas, 1r ESO de l’INS de Vilafant

Estela Capallera, 1r ESO de l’INS de Vilafant

Ivan Pernas, 2n ESO de l’INS Deulofeu de Figueres

El lliurament de premis s’ha fet aquest migdia, en presència dels guardonats, professors d’institut, tècnics de l’àrea de Benestar i el vicepresident i conseller comarcal de Benestar, José Luís Yécora.

Exposició dels Cartells

El proper dilluns 3 de juny s’inaugurarà l’exposició retrospectiva sobre els 12 anys del concurs. L’acte tindrà lloc a les 10 del matí a la sala de plens del Consell Comarcal i comptarà amb la presència del doctor Esteve Saltó, metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, responsable d’investigació i informació en educació sanitària i programes de salut de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, que oferirà una conferència amb el títol: “Joves i Tabac: vells i nous consums”.

Aquesta iniciativa forma part del Programa Comarcal de Prevenció de Drogodependències del Consell i està adreçada als joves amb la finalitat de fomentar la conscienciació sobre el consum del tabac.  L’exposició retrospectiva mostra tots els calendaris escolars que s’han editat al llarg dels 12 anys de concurs a més dels cartells que han guanyat l’edició 2013. La mostra es podrà visitar a la sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà des del dia 3 de juny fins al 15 de juny, ambdós inclosos.