Diabètics de Roses coneixen millor la seva malaltia gràcies a un altre diabètic

Pacient Expert

Una sessió del projecte 'Pacient Expert' que es va portar a terme al CAR Jove de Roses

Una pacient de diabetis ha explicat la seva malaltia a d’altres diabètics dins el projecte ‘Pacient Expert’ que desenvolupa, des de fa 14 anys, el CAP de Roses

Pacient Expert
Una sessió del projecte ‘Pacient Expert’ que es va portar a terme al CAR Jove de Roses

‘Pacient Expert’ és un projecte impulsat des de l’Institut Català de la Salut amb l’objectiu que els pacients d’una determina malaltia crònica coneguin millor la seva dolència amb l’intercanvi d’experiències i coneixements d’altres malalts.

El CAP de Roses hi participa, des de fa uns 14 anys, en aquest projecte, i enguany la malaltia escollida ha estat la diabetis. I per aquest motiu “vam escollir entre els metges i metgesses, que som referents d’aquest programa al CAP de Roses, una pacient que en sabia més de la malaltia perquè fos ella la que expliqués a un grup de malalts qüestions tècniques, no tècniques i algunes pràctiques en relació a la diabetis”, va assenyalar Imma Sierra, Imma Sierra metgessa de família del CAP de Roses i referent del projecte ‘Pacient Expert’. Perquè aquesta és la metodologia del ‘Pacient Expert’, és a dir, una malaltia és explicada als pacients per un altra pacient “i els metges el que fem són tasques de suport, tasques d’instructor i és ella la que explicant les seves experiències la resta coneix més sobre la seva malaltia, en aquest cas la diabetis”, va explicar Sierra.

El participants del projecte ‘Pacient Expert’, un total d’11 tot i que el van iniciar una quinzena, van haver d’assistir a 9 sessions d’1 hora i mitja a la setmana. Sessions en les quals han aprés molt més del que sabien sobre la diabetis, i ho han fet gràcies a una persona que pateix la mateixa malaltia.

L’any 2017 farà quinze anys que el CAP de Roses hi participa en el projecte ‘Pacient Expert’, ja que està previst que un pacient amb bronquitis crònica