Els dies 24 i 27 de febrer seran dies de festa local a Roses

Carnaval de Roses 2017

Membres d'una colla ballant durant la desfilada del Carnaval de Roses / Foto: Arxiu

Roses demana a la Generalitat que els dies 24 i 27 de febrer com a festa local amb motiu del Carnaval

Carnaval de Roses 2016
El Carnaval de Roses 2017 se celebrarà entre els dies 23 i 27 de febrer

Al ple ordinari de l’Ajuntament de Roses d’aquest mes de juliol es va aprovar demanar al departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que fixi com a dies de festa local a Roses per l’any 2017, els 24 i 27 de febrer.

Una petició que el regidor de Cultura, Francesc Giner, es fa “atès que es creu convenient que les dues festes locals coincideixen amb el divendres i dilluns de Carnaval, i tenint en compte que cap d’aquests dies no escau en diumenge ni coincideix amb cap festa local fixada per la Generalitat”.

Tots els grups polítics van estar d’acord de fer aquesta petició al departament de Treball de la Generalitat i es va aprovar per 15 vots a favor i dues abstencions.
Una abstenció provinent del PP Roses, ja que el regidor Popular, Àngel Tarrero va demanar “canviar un d’aquests dies de febrer pel 14 d’agost de 2014 -que cau en dilluns laboral- , que significaria aprofitar un dia més per la Festa Major de Roses, i així es podrien repartir les activitats festives, ja que sinó s’haurien de fer moltes en un sol dia, el 15”. Amb aquest canvi de dies de festa local “els rosincs i rosinques podríem molt més els dies de Festa Major a l’agosts del que els estem aprofitant ara mateix”, va assegurar Tarrero.
Com la demanda dels Populars no es va tenir en consideració van optar, com es fa en aquests casos, per l’abstenció.