Dijous, 12 de setembre, s’obren les inscripcions per a les escoles Psicomotriu i Preesportiva de Roses

Escoles Psicomotriu i Preesportiva de Roses

Les escoles Psicomotriu i Preesportiva de Roses són activitats dirigides a la mainada en quant a guanyar autonomia de moviment en qualsevol activitat quotidiana que pugui desenvolupar 

Entre el 12 i el 20 de setembre s’obren les inscripcions per participar en l’Escola Psicomotriu i l’Escola Preesportiva que l’Ajuntament de Roses ofereix als nenes i nenes de Roses dels cursos P4, P5, 1r i 2n.

Les opcions que s’ofereixen són l’Escola Psicomotriu (per a nens de P4 i P5) i l’Escola Preesportiva (1r i 2n curs). Ambdues activitats inclouen sessions mensuals de natació a la Piscina de Roses.

Cal recordar que per iniciar l’activitat es necessita un mínim de 10 alumnes inscrits, mentre que, a partir de 15 inscrits, l’Ajuntament ofereix també un servei de transport per traslladar els participants des de les escoles Montserrat Vayreda, Vicens Vives, Narcís Monturiol i Els Grecs, fins a la zona esportiva.

Les activitats s’iniciaran el 30 de setembre. Podeu consultar horaris, preu i mètode d’inscripció en el document adjunt. 

Les escoles Psicomotriu i Preesportiva de Roses són activitats molt importants dirigides a la mainada en aquesta franja d’edat, ja que “tenen com a objectiu que els nens i nenes coneguin millor el seu cos a través del joc i del moviment, per guanyar guanyar, així, autonomia en qualsevol activitat quotidiana que pugui desenvolupar”, ha manifestat la regidora d’Esports i Joventut, Vero Medina.

Escola Psicomotriu

A l’Escola Psicomotriu, basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics, els  infants a través de les seves accions corporals: com jugar, saltar, manipular objectes, etc. aconsegueixen situar-se en el món i adquireixen intuïtivament els aprenentatges necessaris per a desenvolupar-se a l’escola i en la vida.

D’aquesta manera lúdica i gairebé sense assabentar-se treballen conceptes relatius a l’espai (a dalt/ a baix, davant/darrera, dreta/esquerra,…), el temps (la rapidesa, el ritme, la durada,…), destreses motrius necessàries per a l’equilibri, la vista, la relació entre altres nens, etc. amb els conseqüents efectes sobre la millor capacitació i emergència de l’escriptura, la lectura i les matemàtiques, indispensables avui en dia per a l’èxit acadèmic.

Escola Preesportiva

L’Escola Preesportiva està basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics mitjançant la iniciació esportiva no reglamentada; és doncs que va  dirigida als participants d’edats compreses entre els 6 i 7 anys respectivament.