Dilluns, 26 d’abril, s’aixeca el confinament comarcal durant 7 dies

Dilluns, 26d'abril, la mobilitat es permetrà per arreu de Catalunya

La situació estable de la pandèmia permet reobrir el perímetre comarcal i la lliure circulació a Catalunya, però, els bars i restaurants mantindran la franja d’obertura actual entre les 7.30 i les 17.00 hores

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest migdia que el PROCICAT ha decidit flexibilitzar algunes mesures a causa de la situació estable en què es troba la pandèmia. Tot i això, ha recordat que les unitats de cures intensives continuen per sobre el llindar de 500 pacients i que per això cal continuar amb molta precaució i evitar al màxim les interaccions socials”.

Aquesta flexibilització s’iniciarà el dilluns 26 d’abril i tindrà una vigència de 7 dies, fins a les 0.00h del 3 de maig. Com en el transcurs de la pandèmia, seran avaluades contínuament en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.

Obertura de la mobilitat a Catalunya

Segons Vergés les dades epidemiològiques són bones i això permet al Govern fer un pas endavant”. En aquesta línia, el dilluns 26 d’abril ja hi haurà lliure circulació a Catalunya i per tant es reobre el perímetre comarcal.

A banda de la mobilitat, es recuperen les classes presencials als estudis post obligatoris com el Batxillerat i els cicles formatius. Pel que fa a les activitats esportives amb públic i els actes religiosos, l’aforament passa del 30% al 50%. I també s’habilita l’obertura dels espais infantils lúdics amb un 30% de la seva capacitat i sense l’obertura dels serveis de bar o de restauració.
A les piscines, l’aforament també és del 50%.

Finalment, aquesta flexibilització també preveu l’obertura dels restaurants dels centres comercials que fins ara estaven tancats amb les mateixes condicions que la resta, és a dir, amb un horari de les 7.30 a les 17 hores. Fora d’aquest horari, només podran servir per emportar o lliurar a domicili.. A més, es normalitza l’obertura de tots els comerços en tota la seva superfície, cosa que fins ara només es podia obrir fins a una superfície de 800 metres quadrats. Tot i això, es manté el 30% de l’aforament en aquests espais comercials.

Toc de queda igual que ara

El toc de queda nocturn continua vigent, a partir de les 10 de la nit i fins a les 6 del matí.

Exit mobile version