Dipsalut organitza una marxa nòrdica a Roses tots els divendres al matí

Dipsalut

La marxa nòrdica, impulsada per Dipsalut am la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i del Pla d’Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat, tindrà lloc tots els divendres, a les 8 del matí

DipsalutA partir d’aquest divendres, 1 de novembre, es portarà a terme una marxa nòrdica pel passeig marítim de Roses, una activitat amb la que Dipsalut vol promoure i facilitar aquest bon hàbit i reduir el sedentarisme de la població creant els Itineraris Saludables.

Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins el nucli urbà com pels seus entorns. Estan senyalitzats de manera permanent per facilitar la pràctica d’activitat física moderada, principalment, per promoure l’acció de caminar.

Per donar a conèixer els itineraris i fomentar l’activitat física, es proposa ara una activitat de marxa nòrdica d’una hora de durada, que tindrà lloc tots els divendres pel passeig Marítim de Roses a partir de les 8 hores. Per participar-hi no cal inscripció prèvia ni portar bastons, únicament personar-se  a l’hora indicada al punt de trobada establert, que serà el Parc Urbà del mateix passeig. L’activitat és gratuïta.

L’Organització Mundial de la Salut – OMS – adverteix que el sobrepès i l’obesitat són unes de les principals preocupacions al voltant de la salut i alhora estan dins els deu factors que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques que disminueixen l’esperança de vida i la seva qualitat. Per lluitar contra aquesta problemàtica, l’OMS recomana la realització d’entre 30 i 60 minuts diaris d’activitat física moderada.

Dipsalut ha cedit 181 Parcs Urbans de Salut i 105 Xarxes d’Itineraris Saludables als ajuntaments de la demarcació de Girona.