Disminueixen a Roses els robatoris a l’interior de les cases, però augmenta el furt de vehicles

Junta Local de Seguretat
La Junta Local de Seguretat de Roses amb els representants polítics i els comandaments dels diferents cossos de seguretat

El regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, considera “molt positives” les dades extretes de la Junta Local de Seguretat del darrer any

Junta Local de Seguretat
La Junta Local de Seguretat de Roses amb els representants polítics i els comandaments dels diferents cossos de seguretat

Ahir dijous es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses la sessió de la Junta Local de Seguretat de la Vila per fer balanç de l’estat de la seguretat a la població durant els darrers 12 mesos. Unes dades que van donar com a conclusió uns resultats “molt positius”, va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, “ja que han baixat els robatoris a l’interior de les vivendes i el robatoris amb intimidació, tot i que”, va reconèixer Tarrero, ha augmentat, durant el darrer any, el furt de vehicles. Però amb l’època que estem vivim poder oferir aquestes dades no és gens negatiu, al contrari”, per afegir que “quan parles de la seguretat ciutadana t’agradaria que les xifres sempre fossin positives, i dintre de l’any complicat que hem patit crec que són unes dades amb les que podem estar satisfets amb el resultat final”.

Aquesta Junta de Seguretat de Roses va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan, el mateix regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, així com els comandaments de la Policia Local de Roses, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Durant la sessió, els diferents cossos de seguretat van fer balanç de les dades i resultats recollits durant l’any 2014, així com de les campanyes i actuacions desenvolupades al llarg de l’any en matèria de seguretat.

Policia Local de Roses

Pel que fa als serveis prestats per la Policia Local de Roses, en matèria de circulació s’han realitzat durant 2014 el control de 2.601 vehicles, comptabilitzant 67 denúncies per excés de velocitat, 38 per conducció sota els efectes d’alcohol o drogues, 175 per manca de documentació, 15 per contaminació acústica i 70 per incompliment dels sistemes de retenció (ús de casc i cinturó). En l’apartat de sinistralitat, s’han comptabilitzat 151 accidents de trànsit, amb un resultat de 62 ferits lleus i 8 greus, sense que s’hagi produït cap víctima mortal.

Així mateix, els agents de la policia municipal locals han dut a terme un total de 458 actuacions de seguretat ciutadana, 3.603 serveis assistencials (atenció teleassistència tercera edat, proteccions escolars, classes d’educació viària), 804 serveis de proximitat (control d’accessos a centres escolars i equipaments, suport a les activitats de l’associacionisme, seguretat en àrea comercials, molèsties veïnals…) i 237 de suport a la justícia.

En tasques administratives, s’han aixecat un total de 739 actes (per venda ambulant il·legal, obres, a establiments públics,…) Per últim, 362 objectes han estat lliurats a l’oficina d’objectes perduts de les dependències de la policia rosinca, 326 dels quals han pogut ser retornats als seus propietaris.

Mossos d’Esquadra
En quant a la policia autonòmica de Catalunya de fets coneguts han incrementat un 8,8%, detencions hi ha 189, dintre de les quals s’ha de comptabilitzar les que realitzen les patrulles Albatros, composades per un agent de la Policia Local i un Mosso d’Esquadra.

Guàrdia Civil

Els agents de la Guàrdia Civil destacats a Roses han portat a terme durant aquest any 10 controls en vaixells que han fondejant en la badia, 43 controls de diferents locals dintre de la Vila, 13 imputats per diferents delictes, 20 infraccions de contraban totes referides al fenomen del top manta. 485 persones identificades, 7 actuacions contra la droga, 10 a la llei de Costes i 14 actuacions de Capitania Marítima amb un total de 1.118 patrulles realitzades.

Policia Nacional

La Policia Nacional ha efectuat 4 detencions per delicte contra la propietat intel·lectual i industrial, ha portat a terme un total de 43 cooperacions amb els diferents cossos policials de Roses, a banda de ser el cos de seguretat que es fa càrrec tant de les persones indocumentades com de la gent que està de forma il·legal al país.

Operació Grèvol per les festes de Nadal

Disminueixen a Roses els robatoris a l’interior de les cases, però augmenta el furt de vehicles
Patrulla mixta de la Policia Local de Roses i el Mossos d’Esquadra / Foto: arxiu

Dintre de les actuacions conjuntes entre els diferents cossos policials, la que es desenvoluparà de manera imminent per aquestes festes de Nadal serà l’operació Grèvol, consistent en l’activació de patrullatges mixtes entre agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra, destinat a garantir la seguretat de clients i botiguers de la zona comercial del municipi al llarg de tot el dia, però posant especial atenció en el moment de tancament dels establiments.