Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Dispositiu del Departament d’Interior per a la nit de Cap d’Any

Dispositiu policial per a la nit de Cap d'Any
La Policia Local de Roses vetllarà pel compliment de la limitació de mobilitat personal nocturna de 1 a 6 hores / Foto: Arxiu

A més, aquesta nit de Cap d’Any el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones

El Departament d’Interior ha preparat un dispositiu per a la nit de Cap d’Any que s’emmarca en el dispositiu específic de compliment de les mesures per a la contenció de la COVID durant les Festes de Nadal que va començar el 24 de desembre i s’allargarà fins el 9 de gener de 2022.

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat pel Director General de la Policia-Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, el nou comissari en cap, Josep Maria Estela, la Directora General d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, així com representants de Policies Locals d’arreu de Catalunya, es van reunir ahir per compartir directrius operatives.

La nit de Cap d’Any, els Mossos d’Esquadra treballaran coordinadament amb les Policies Locals per vetllar pel compliment de la limitació de mobilitat personal nocturna de 1 a 6 hores i per garantir un ús adequat dels espais públics i evitar l’ocupació massiva arreu de Catalunya derivades de les restriccions per garantir les mesures de distanciament social. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones.

Per posar en marxa el dispositiu específic de compliment de les mesures per a la contenció de la COVID durant aquestes Festes i garantir la presència policial, s’han incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s’han reforçat els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit.

Cal recordar que les mesures per a la contenció de la Covid limiten les trobades familiars i/o amb amics a un màxim de 10 persones, tant a l’aire lliure com als interiors. I d’altra banda, l’horari del confinament nocturn per als municipis afectats, és des de les 01.00 h fins a les 06.00 h.

Pel què fa a la circulació per la xarxa viària, prop de 200 efectius de Mossos d’Esquadra realitzaran 52 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues a les principals vies catalanes. Cal esmentar que durant  la campanya preventiva que es va dur a terme des del dia 16 fins al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu per alcoholèmia, hi va haver 10 negatives a sotmetre’s a les proves reglamentàries i es van produir 107 positius en drogues.

Des del Servei Català de Trànsit es recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0%.