Dissabte es va donar el tret de sortida de la Setmana Castellera de Figueres

Colla Castellera de Figueres

Un sopar va servir per inagurar els actes de la Setmana organitzada per la Colla Castellera de Figueres i escollir els nous hereu i pubilla dels castellersCColla Castellera de FigueresProp de 130 membres de la Colla Castellera de Figueres van assistir al sopar del 18è aniversari de la Colla Castellera de Figueres que va tenir lloc dissabte passat a la casa cultural d’Andalusia iniciant així la setmana castellera que celebren anualment. Durant l’àpat es van escollir els nous hereu i pubilla de la Colla, Joan Manel Ramos i María José Plaza. Després de sopar i a ritme de rock català, el grup Esbornac va fer ballar grans i petits.

Bicicletada

El sopar d’aniversari va ser el primer de molts actes que tindran lloc al llarg d’aquesta setmana. Enguany, la Colla Castellera de Figueres vol fer de la tradicional bicicletada un acte obert a tothom més que mai. Per això convoquen a tothom qui ho desitgi el proper dissabte 20 de setembre dos quarts de nou del matí a la Rambla de Figueres a inscriure’s a la bicicletada. Per només cinc euros els participants tindran dret a un dorsal, esmorzar a mig camí i botifarrada popular al final del trajecte al local de la Colla. A més a més si vénen vestits de lila tindran una beguda gratuÏta. El trajecte, d’uns 14 quilòmetres recorrerà diferents pobles pròxims a Figueres.

Actes a la Plaça de l’Ajuntament

Per al mateix dissabte dia 20, a partir de les cinc de la tarda actuarà la Tramuntakada i com cada any hi haurà animació infantil. Jaume Barri farà ballar grans i petits amb el seu espectacle. Després es farà una xocolatada popular i es donaran a conèixer els guanyadors del concurs d’instagram, concurs obert fins el 18 de setembre.

Diada castellera

La Diada castellera del 18è aniversari clourà els actes de la setmana castellera. Serà diumenge dia 21 de setembre a partit de dos quarts de dotze del migdia a la Plaça de l’Ajuntament on la colla local acompanyada pels Castellers de Cerdanyola i els Castellers de Rubí intentaran descarregar-hi tres castells de set pisos.