Dissabte va néixer a Roses una estrella de la cançó feta de ‘pedacitos’ de cadascú dels rosincs, Alberto del Puerto

Alberto del Puerto

El jove rosinc, Alberto del Puerto, va presentar dissabte el seu primer treball discogràfic davant un Teatre Municipal de Roses ple a vessar

Alberto del Puerto
Alberto del Puerto va oferir un gran concert en el dia de la seva presentació com a cantant davant el seu públic, Roses

“No tinc paraules. Increíble”, així va definir Alberto del Puerto (AdP) la seva presentació en societat com a compositor i intèrpret. Un jove rosinc que vol esdevenir en una nova estrella de la música, avalat per un dels més reconeguts productors musicals del panorama musical del moment, Xavi Pérez, “no tinc el més mínim dubte que arribarà a ser un dels grans artistes d’aquest país. Estic segur d’això, només se li ha de donar el camí”, va assenyalar Pérez, que, entre d’altres, ha treballat amb Antonio Orozco, i va ser el màxim responsable del concert-presentació d’Alberto del Puerto el passat dissabte.

El jove rosinc es va presentar davant del públic, el seu públic, que va emplenar la sala teatral de gom a gom. Cap seient lliure. I es va presentar amb la gràcia i per què no, la innocència, a la vegada que maduresa impròpia d’un jove de 18 anys, convidant al respectable a somiar, mentre en una pantalla que s’havia instal·lat al fons de l’escenari es podia llegir “Pues estamos en un mundo tan singular, tan grande i singular, que vivir solo es soñar”.

I va compartir, que no competir, “és una de les primeres coses que em va ensenyar Xavi Pérez, el meu mestre, el meu mentor dins el món de la música, el primer dels 11 temes que va interpretar i que dóna títol al seu primer treball discogràfic, ‘Sigo Soñando’.

Alberto del Puerto
El Teatre Municipal de Roses estaba ple a vessar

Després, Alberto del Puerto va rendir tributo a un dels grups musicals amb més èxit de la dècada dels 80 i 90, El Último de la Fila’, amb la cançó ‘Insurreción’. I tot seguit va arribar un dels moments més emotius del concert, amb al segon tema composat pel jove artista rosinc, ‘Emigrar hasta tu corazón’, “una cançó que vull dedicar a una gran amic meu a un gran amic de molts de nosaltres, en Manu. Va per tú”, va dir dibuixant un cor amb les mans.
‘Emigrar hasta tu corazón’ “és un tema que estava a mig fer, no el tenia acabat”, ens va confessar l’artista després de l’actuació, “i després ell em va inspirar des d’allà d’alt per enllestir-lo. ‘Quisiera volver a escuchar tus silencios. Estar un ratito con tus pensamientos’ les vaig escriure pensant en Manu”, va assenyalar Alberto del Puerto.

Tot seguit d’interpretar una versió de ‘El sitio de mi recreo’ d’Antonio Vega, l’artista de Roses va dirigir-se al públic per “ensenyar-vos la balada d’aquest EP, que es diu ‘Se perderà”.

Alberto del Puerto es va guanyar al respectable des d’un primer moment “m’he sentit arropat pel públic des d’un primer moment, m’ha transmet una energia que no m’esperava, m’ha contagiat i m’ha donat més forces per passar-ho encara més en gran, superbé. Això és important, si veus que la gent s’ho passa bé, està gaudint, és el més important”, va afirmar el cantant.

Alberto del Puerto
Alberto del Puerto interpretant ‘De pedacitos de ti’ d’Antonio Orozco

Però si havia algú entre el públic que encara no s’havia entregat al talent i la música d’Alberto del Puerto, segur que ho va fer quan va interpretar ‘De pedacitos de ti’. Va agafar el micro, al mateix temps que deixava la guitarra i l’escenari per “compartir” aquest tema d’Antonio Orozco entre el públic. Mentre es passejava pel amfiteatre mentre cantava yo estoy hecho de pedacitos de ti, de tu voz, de tu andar, de cada despertar, del reír, del caminar, de los susurros de abril, del sentir, del despertar,
aunque la noche fue gris, del saber que estoy hecho de pedacitos de ti…”

Semblava que portava anys tocant en directe. “Increible”, com va definir Alberto del Puerto. “Sens dubte, és la persona amb la capacitat artística més gran que he vist en una persona de 18 anys, és tan madur, amb les idees tan clares i que el que veus és de veritat, que no hi ha trampa, que ho té tot per triomfar”, va assenyalar el seu mentor musical, Xavi Pérez.

Alberto del Puerto va estar acompanyat dalt de l’escenari pel bateria Toni Mateos, per Xavi Massó al Bajo, Eugenio Carrasco amb la guitarra espanyola i acústica i el mateix Xavi Pérez al piano i veus, “però va ser quan va interpretar ell sol un nou tema del disc quan més m’ha agradat, els ha fet callar a tots, ha estat millor que quan tocava amb tota la banda”, va dir Pérez.

‘Cuando tú estas cerca’va ser el següent tema de l’EP que interpretar Alberto del Puerto, però en aquesta ocasió ho va ver a duo, acompanyat per la jove cantant, Gemma Pérez. Una cançó que va donar pas a un petit homenatge que va fer el cantant rosinc a Joaquín Sabina i Los Secretos versionant la cançó ‘Por el Boulevard’, i a un dels seus cantants favorits, Fito & Fittipaldis interpretant ‘Un buen castigo’.

Alberto del Puerto
Alberto del Puerto amb els músics que el van acompanyar el dia de la seva estrena en solitari com a cantant

“Las heridas, el dolor, la tristeza se tienen que guardar en un cajón” va dir als assistents al teatre abans d’intepretar ‘En mi cajón’. Una cançó que va ser la antesala de l’últim tema del disc i del concert, una peça acústica amb el títol ‘Intento imaginarte’.

Però, aquí no va acabar l’espectacle musical ofert per Alberto del Puerto, ja que tot seguit es va projectar el vídeo gravat íntegrament a Roses amb el tema ‘Emigrar hasta tu corazón’. Un audiovisual que va agradar molt al respectable demanant a Alberto del Puerto que interpretés un altre tema. “No ho tenia previst això, així que què faig ara?” va dir en to de broma. I el que va fer, després de regalar un ram de flors, tant a la cantant Gemma Pérez com Paula Felip, la jove rosinca que surt al vídeo musical amb ell, en senyal d’agraiment, el que va fer, dèiem, va ser interpretar de nou, però ara en format acústic, el tema que dóna nom al seu primer treball discogràfic ‘Sigo Soñando’.

La millor manera d’acabar la seva presentació com a cantant, que “és una carrera de fons i en el que millor està per arribar per l’Alberto”, va remarcar Xavi Pérez, el màxim responsable de l’espectacle musical que es va viure dissabte al Teatre de Roses.

A l’acabar el concert, Alberto del Puerto va atendre, al vestíbul del teatre, durant gairebé dues hores a tots aquells que van voler tenir una dedicatòria del jove artista rosinc. Una rubrica que va fer tant als CD’s com a les foto que va ser la més votada pels seus seguidors al Facebook.

La gent va marxar, finalment, del teatre amb ganes de seguir somiant… Després d’haver assistit a un gran concert ofert per un jove que inicia la seva carrera com a  cantant i que “ho té tot per triomfar”, Alberto del Puerto.