Disset espectacles de teatre i música a Roses, per tots els públics, a la nova temporada del TMR

Teatre Municipal de Roses

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura, Marc Danès i el director del Teatre Municipal, Enric Matarrodona amb el cartell de la nova programació teatral

Unes 12.000 persones han passat pel teatre de Roses durant el 2014

Teatre Municipal de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura, Marc Danès i el director del Teatre Municipal, Enric Matarrodona, amb el cartell de la nova programació teatral

Un dels objectius del departament de Cultura de l’Ajuntament és que el Teatre Municipal de Roses, TMR, fos un referent a nivell comarcal “i podem dir que ho hem aconseguit ja que les dades ens diuen que per la sala teatral han passat el darrer any 2014 gairebé 6.000 persones, en concret 5.808. Això vol dir que hem tingut una ocupació del 90-100 % en obres de teatre, 70-80% en concerts de música, un 60% en teatre infantil d’Optimist i un 30% en música clàssica”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Marc Danès durant la presentació de la nova temporada de teatre de Roses. Quasi 6.000 persones “que si se sumen totes les activitats, ha remarcat Danès, que fan les diferents escoles, el món associatiu i les entitats culturals doblaríem fins a 12.000 usuaris que han passat per la sala teatral”. Ara l’objectiu el centraran en aconseguir emplenar el teatre durant els concerts de música clàssica.

La programació de la nova temporada del teatre de Roses l’obrirà el concert del grup Mishima, una de les formacions punteres de l’actual panorama musical català, on també destaquen, ha assenyalat el director del Teatre Municipal, Enric Matarrodona, les representacions de Al Galop (22 de febrer), protagonitzada per Carme Elias, el musical dirigit per Paco Mir Allegro (29 de març), herència directa de l’exitosa Operetta; Prendre Partit (11 d’abril), amb les magistrals interpretacions de Josep Maria Pou i Andrés Herrera, sobre tot aquest últim, que fa una interpretació magistral, i la comèdia de la temporada El Crèdit (10 de maig), amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch com a protagonistes”.

L’11 d’abril arribarà el gran èxit Prendre Partit, dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou (juntament amb Andrés Herrera en la interpretació), que trasllada l’espectador al Berlín de 1946 i l’involucra com a part i testimoni d’un judici obert que enfronta dues actituds absolutament oposades davant la terrible realitat política del Tercer Reich.

L’alcaldessa de Roses, davant la darrera programació del seu equip de govern del Teatre Municipal abans de les eleccions municipals ha volgut remarcar les paraules del regidor de Cultura, apuntant que “quan vam entrar no hi havia una gran dinamització de la sala teatral i es vam proposar tres objectius importants: que hi hagués una oferta per a tots els públics, fer venir a la gent de la comarca perquè vingués, dinés aquí i després anés al teatre, i tercer, aconseguir fer una programació de qualitat i podem mostrar satisfacció d’haver assolit bona part d’aquests tres objectius que es van marcar”.

Cada mes una obra de teatre de qualitat, un concert, teatre infantil i música clàssica

La nova programació segueix apostant per una oferta variada pensada per a tots els públics, que portarà fins a Roses els principals èxits del panorama teatral català, propostes musicals, teatre familiar, un nou cicle de clàssica i, fins i tot, una nit d’havaneres de primer ordre amb motiu de la celebració del X aniversari de la Cantada d’havaneres Vila de Roses.

En l’apartat musical el tret de sortida el donarà el grup indie Mishima (31 de gener), que presentarà a Roses el seu darrer treball l’Ànsia que cura, un nou punt d’inflexió en la seva trajectòria musical. Un treball amb una dotzena de cançons que il•luminen de pop la clàssica intensitat d’una banda en plenitud artística. Els seguiran Miguel Talavera Power Trio el 6 de març, dins la programació que Viumúsika ofereix al hall del Teatre Municipal, que també comptarà amb les actuacions de Pep Poblet i Nito Figueras (3 d’abril), Empordà Gospel Choir (2 de maig) i Marina BBFace & The Beatroots (8 de maig).

El teatre infantil i familiar que l’entitat rosinca Optimist programa mensualment aportarà aquesta temporada els espectacles El Baró dels Arbres (1 de febrer), Colossal (1 de març), Jack i la Mongetera Màgica (5 d’abril) i El Sol amb la Lluna (3 de maig).

El cicle de música clàssica també tindrà continuïtat durant la nova temporada. En aquesta ocasió, comptarà amb els concerts del Cor de Cambra de la Diputació i l’Ensemble Meridien Orquestra (8 de febrer) i del Quintet Frontela (15 de març).

El dia 1 de maig, el Teatre Municipal acollirà la celebració de la X Cantada d’Havaneres Vila de Roses, que amb motiu del seu desè aniversari ha programat una cantada d’excepció, de la mà dels grups Port Bo, Pescadors de l’Escala i Pescadors de Roses.

Pel que fa als preus dels espectacles, aquests es mantenen en les mateixes tarifes que durant 2014. El concert de Mishima i els espectacles Allegro, Prendre Partit i El Crèdit, tindran un cost de 20 €, mentre que les entrades de l’obra Al Galop, costaran 17 €. Com en anys anteriors, tots els espectacles organitzats directament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses es mantenen gratuïts per als menors de 16 anys (acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses. Els jubilats, posseïdors de Carnet Jove i els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten amb descomptes.

Pel que fa al preu dels espectacles infantils organitzats per Optimist, aquests es mantenen a 5 euros, a 8 € els concerts de Viumúsika, i a 12 els dos concerts de música clàssica. La X Cantada d’Havaneres serà d’entrada gratuïta.