Roses Cultura

Distribueixen enguany 90.000 polseres identificatives per a infants per si es perden en actes massius

Protecció Civil de la Generalitat
Una nena i el seu germà amb les polseres identificatives

Les polseres són reutilitzables i permeten anotar el nom del nen/nena i un telèfon de contacte de la persona responsable en cas que el nen es perdi

Protecció Civil de la Generalitat
Una nena i el seu germà amb les polseres identificatives

Protecció Civil de la Generalitat segueix amb la campanya de distribució de polseres identificatives per a nens i nenes en les quals es pot anotar el seu nom i un telèfon de contacte per poder localitzar els familiars o responsables en cas que es perdin. De cara a la temporada d’estiu ha distribuït 35.000 polseres a ajuntaments, associacions de voluntaris de Protecció Civil i altres entitats, que s’afegeixen a les 55.000 polseres repartides les passades festes nadalenques.

La distribució de polseres es fa sota petició dels diferents ens locals que organitzen esdeveniments amb gran afluència de participants. Fins ara s’han repartit polseres als ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Ripoll, Viladecans, Molins de Rei, Cornellà de Llobregat i Mollet del Vallès; a les associacions de voluntaris de protecció Civil de Calafell, Cardedeu, Martorell, Calonge, la Garriga, Breda i Vilafranca del Penedès; al Consell Comarcal de la Segarra; i a entitats com l’Associació per a la inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista Aprenem i a la llar Residència el Sopluig de la Fundació Estany.

Pel que fa als actes destaquen les celebracions de la diada de Sant Jordi; festes majors; fires com la de Sant Isidre a Viladecans; la Candelera a Molins de Rei; fira d’entitats i de l’olla a Breda; Sant Isidre a Cervera; i de l’Ou a Sant Guix de Freixenet); proves esportives; festes municipals (de la Sal i de l’Anxova a l’Escala; Cercavila infantil de Cervera; i Festa dels 80 de Palafolls), entre altres activitats.

Protecció Civil recorda que és molt important posar als infants les polseres identificatives quan es vagi a llocs o esdeveniments on hi hagi una gran concentració de persones, com festes majors, concerts, festivals, parcs temàtics i aquàtics, piscines, desfilades o altres espectacles massius.

Gràcies a aquestes polseres, si el menor es perd i no sap o no recorda el telèfon dels seus pares, els agents de seguretat o qualsevol persona que el trobi pot trucar al telèfon que hi ha anotat a la polsera i així facilitar/agilitzar el retrobament entre els pares i el nen.

Les polseres són reutilitzables i permeten anotar el nom del nen/nena i un telèfon de contacte de la persona responsable en cas que el nen es perdi. Un cop acabat l’esdeveniment, el nen es pot treure la polsera i guardar-la per un altre dia quan assisteixi a altres activitats amb molta concurrència de gent.