Diversió i coneixement als nous tallers del programa Aprenem Jugant

Aprenem Jugant a Roses

La nova programació de l'Aprenem Jugant inclou un munt de tallers

Tallers de màgia, nanociència, química, efectes especials, biomedicina o elaboració i decoració d’ous de pasqua, són alguns que inclou enguany el programa ‘Aprenem Jugant’ organitzat per l’Ajuntament de Roses

Aprenem Jugant a Roses
La nova programació de l’Aprenem Jugant inclou un munt de tallers

El programa ‘Aprenem Jugant’ s’emmarca dins el Pla Educatiu Municipal impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses i parteix de la premissa que el municipi ha d’esdevenir un espai d’aprenentatge permanent, a partir d’activitats pensades per donar resposta a les curiositats d’infants i joves, tant dins com fora de l’horari escolar. Iniciat l’any 2013, el programa arriba enguany a la seva sisena edició, amb un gran èxit de participació i reconeixement.

La nova programació es durà a terme al llarg de diferents caps de setmana entre els mesos de març i abril i conté propostes per a infants i joves des de P3 a 2n d’ESO. Totes les activitats requereixen preinscripció prèvia.

Espectacle científic de Dani Jiménez del programa Dinàmiks Super 3

Cada any, les activitats programades giren entorn a temàtiques de l’interès dels alumnes. L’any passat, per exemple, els temes centrals foren els jocs de taula i el Circ, mentre que la present edició fixarà l’atenció en el món de la ciència i la química. Els primers tallers tindran lloc dissabte 16 de març i seran El laboratori del Mag Merlí, Reacciona… Tenim Química! i Nanociència: Nano… què?, mentre que el científic Dani Jiménez, conegut per presentar el programa Dinàmiks dels Super 3, clourà aquest primer cap de setmana d’activitats amb un espectacle familiar per a tots els públics.

Els tallers Efectes Especials (30 de març), Fem Dentifrici, La Ciència i el Cervell… T’enganyen els teus ulls?  i Biomedicina divertida (tots el 13 d’abril), completaran el programa destinat al món científic. D’altra banda, el món de la xocolata centrarà les activitats organitzades per al dia 6 d’abril, amb els tallers d’elaboració i decoració d’ous de pasqua.

Tots els tallers estan formulats d’acord a una clara base educativa, i seran dinamitzats per professionals, entitats i empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d’edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

L’objectiu general del programa és  promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives,  amb criteri,  formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. L’Aprenem Jugant vol donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a  potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment,  més enllà de l’activitat lectiva formal.

Totes les activitats (inclòs l’espectacle de Dani Jiménez), requereixen preinscripció prèvia, que es podrà realitzar entre el 26 de febrer i el 5 de març a través de l’enllaç web inscripcions.roses.cat, o bé presencialment al Servei d’Atenció al Ciutadà, els dies 27 i 28 de febrer, de 8 a 14 h.

Podeu consultar la programació completa i requisits d’inscripció per a cadascuna de les activitats clicant AQUÍ.