D’Nits al Castell, iniciativa musical per donar un valor afegit al Castell de la Trinitat de Roses

D’Nits al Castell

Artistes locals de Roses actuaran en aquest primer cicle de concerts del Castell de la Trinitat

D’Nits al CastellRoses té un gran castell, un patrimoni singular en el que habitualment l’empresa Educar’t organitza visites guiades per tal de donar a conèixer aquesta fortalesa, clau en el seu temps per defensar la Vila en els diferents conflictes bèlics. I es diu Castell de la Trinitat.

I història és el que es respira en aquesta fortificació de defensa, però a partir d’aquest estiu també es podrà sentir música gràcies als concerts que se celebraran al mesos de juliol i agost.

Concerts, de manera esporàdica, ja s’han celebrat al Castell de la Trinitat, però ara l’Ajuntament de Roses ha decidit crea un cicle d’espectacles musicals en aquesta fortalesa amb l’objectiu de donar-li un valor afegit. Un cicle de concerts com els que s’organitzen en altres castells de la comarca, com el de Llers, “que es farà aquest estiu aprofitant que ja s’estan enllestint les obres del nou aparcament i que el Castell disposa de diferents serveis, com els lavabos”, va explicar el regidor de Cultura, Francesc Giner. Un nou pàrquing que s’està fent a dalt i permetrà a la gent accedir amb el seu cotxe i estalviar-se pujar les escales des de baix.

Aquest nou cicle de concerts “D’Nits al Castell”, que va ser presentat ahir per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, i que s’encetarà “amb músics locals que completen un molt bon cartell per començar aquest cicle de música al Castells de la Trinitat”, va dir Mindan, tindrà futures edicions, i podrian ser cicles dedicats a un gènere de música, per exemple.

Però aquest cicle constarà de 4 concerts que es desenvoluparan durant els dos propers mesos d’estiu. Dos al juliol i dos més a l’agost.

Assenyalar que l’entrada per assistir a un dels concerts tindrà un cost de 5 €, i que durant les actuacions musicals es podrà fer una degustació de vins de la DO Empordà. Degustació que no va inclosa amb el preu de l’entrada.

Concerts del Cicle de música en viu D’Nits al Castell de la Trinitat

Madamme Mustash (Anna Gratacós) / 10 de juliol, 22 hores / Preu: 5 €

La rosinca Anna Gratacós, reconvertida en Madamme Mustash, presenta en solitari un concert de cançons amb lletres que emocionen i que atrapen. En català, castellà, francès, anglès… cançons sense fronteres. La seva música és una successió d’històries que criden a l’amor, a la lluita, l’esperança i l’harmonia. És forta, però delicada, i posseeix una veu commovedora i sensible que es mou des del pop-rock-folk a “la chanson” francesa, amb pessigades d’aires mediterranis.

“Melodies intemporals”, d’Iliona Schneider i Diego Caicedo / 24 de juliol, 22 hores / Preu: 5 €

Ambdós intèrprets s’han unit per revisitar melodies i cançons que van des del segle XVI fins al segle XX. Caccini, Granados, Ravel, Villa-lobos, Ellington, Debussy, Gershwin, Strauss… donant una visió i emoció noves, amb una sonoritat tan poc habitual com delicada i respectuosa.

 “Fil de coure”, de Rusó Sala i Caterinangela Fadda / 7 d’agost, 22 hores / Preu: 5 €

Rusó Sala presenta el seu tercer àlbum, Fil de Coure, acompanyada de la guitarrista sarda Caterinangela Fadda. Rusó Sala retorna als seus orígens incorporant de forma natural les llengües, la música i la poesia que ha anat coneixent al llarg dels darrers anys. Són 13 cançons en quatre llengües (italià, sard, català i castellà) que inclouen composicions pròpies; poemes musicats Enric Cassasses, Maria M. Marçal i Cesare Pavese; i un homenatge a la cançó llatinoamericana.

 “Double Guitar Attack” de Terry Patrick Ryan & Pablo Guirao / 21 d’agost, 22 hores / Preu: 5 €

Terry Patrick Ryan i Pablo Guirao, dos dels joves veterans locals de la guitarra oferiran un concert on provaran els limits de fins a on es pot arribar amb la guitarra acústica.