Doble representació de ‘Els Pastorets’ dels alumnes del col·legi Jaume Vicens Vives al Teatre de Roses

Col·legi Jaume Vicens Vives de Roses

Els dimonis en 'Els Pastorets' del col·legi Jaume Vicens Vives de Roses

El CEIP Jaume Vicens Vives fomenta les tradicions catalanes amb una tant antiga com és ‘Els Pastorets’

Escola Jaume Vicens Vives de Roses
Els dimonis en ‘Els Pastorets’ del col·legi Jaume Vicens Vives de Roses

El col·legi Jaume Vicens Vives de Roses, com d’altres escoles de primària de la Vila, té la tradició d’organitzar activitats quan s’apropa el Nadal, com un pessebre vivent, una obra de teatre on surten reflectits els valors que el personal docent vol transmetre a la mainada.

I des de fa quatre anys porten a terme la representació de ‘Els Pastorets’, de Josep Mª Folch i Torres adapatada pel professor David Pujol. Els dos primers anys es va fer al gimnàs de l’escola, però “se’ns va quedar petit i llavors, veient l’esforç que fan els alumnes com els mestres en preparar l’obra vam creure que el lloc adient per representar-la és al teatre municipal, i des de fa dos anys la fem en aquí gràcies a l’Ajuntament de Roses”, va afirmar la directora del CEIP Jaume Vicens Vives, Agnès Fabregas.

Solidaritat amb La Marató de TV3

Així, i els alumnes de 6è de Primària, que són els que estan l’últim any amb l’escola van oferir ahir dues representacions. La primera va ser a les 11 del matí destinada a la resta de l’alumnat de l’escola i al personal docent, i la segona, a la 7 de la tarda, dirigida als pares, mares, familiars dels joves actors i per al públic en general.

Col·legi Jaume Vicens Vives de Roses
L’Àngel en el moment que anuncia als Pastorets l’anunci del naixement del Nen Jesús

Una segona representació la de la tarda que es va servir també per col·laborar amb La Marató de TV3, enguany destinada a la Diabetis i l’Obesitat, ja que “es va cobrar un 1 euro d’entrada que destinarem íntegrament a La Marató que se celebrarà demà –per avui.”, va dir Fàbregas.

La directora del Vicens Vives va destacar que el teatre és molt positiu i beneficiós en l’educació de la mainada “perquè els hi aporta moltes coses a nivell educatiu i a nivell personal, i per això des de l’escola fomentem les tradicions catalanes i la representació de ‘Els Pastorets’, ja que aquesta obra forma d’una de les tradicions de Catalunya”.

Cal destacar que els alumnes i professors van començar a preparar i assajar l’obra de ‘Els Pastorets’ al mes de setembre perquè ahir fos tot un èxit. I ho va ser.