D’Olot a Roses, i de Roses a totes les llars de Catalunya

Albert Lorenzo amb el pastís que va elaborar per celebrar els 1.000 programes de Tot es mou de TV3 amb la seva conductora, l'Helena García Melero

L’Albert Lorenzo, regenta amb la seva parella, la Maria Sastre, La Postreria de Roses, i des de setembre passat participa com a pastisser al programa Tot es mou de TV3

D’Olot a Roses

L’Albert Lorenzo és d’Olot i és pastisser. Va començar a formar-se en el món de la gastronomia a l’Escola d’Hostaleria e Sant Narcís de Girona. Un món del qual, tot i tenir bona mà a l’hora de desenvolupar-se entre fogons, va decidir especialitzar-se en la pastisseria. Va treballar en diferents restaurants de la demarcació de Girona. I com membre de l’equip de cuina del restaurant Rom va aterrar a Roses l’any 2017. Els dos primers anys treballant a Roses van anar molt bé, fins i tot va conèixer a la seva actual parella, la Maria Sastre, però després va venir la pandèmia, i un dels sectors més perjudicats va ser el de l’hostaleria. “I amb la meva companya, la Maria, es vam trobar en una situació que no havíem viscut abans, estar sense feina. Llavors, com tinc casa a Olot, vam decidir marxar cap allà”.

I va ser a la capital de la Garrotxa on tant la Maria com l’Albert on van debatre si es quedaven allà on tornaven a Roses. Finalment, van prendre la decisió que tornarien cap a la costa “perquè sempre he vist des que vaig venir al 2017 que hi havia un forat que el podria omplir, i que és el de la pastisseria, en el sector de la restauració està molt cobert amb moltes propostes gastronòmiques, però de pastisseries no és la quantitat que hi ha, llavors vam preferir muntar una pastisseria on tindríem el nostre espai en no tenir tanta competència que no pas obrir un restaurant on tindríem que competir amb moltíssimes més propostes gastronòmiques”.

La Postreria
La pastisseria La Postreria, ubicada a la Gran Via Pau Casals, 206, de Roses

Llavors l’Albert Lorenzo i la Maria Sastre, van canviar el rol de ser persones en situació d’atur a persones emprenedores i el 13 de novembre de 2021, després de mirar molts de locals van obrir La Postreria a la Gran Via Pau Casals, 206, la qual, després de poc més d’un any oberta ja s’ha fet el seu propi espai tant en la ciutadania com en el sector de la restauració de Roses.

El seu propi espai, perquè les pastisseries que hi ha a Roses, el grup PaFi, Can Cairó i ara La Postreria, en tenir oferta totalment personalitzada tenen la seva pròpia i fidel clientela.

I de Roses a les llars de tota Catalunya gràcies al programa Tot es mou de TV3

La pastisseria de La Postreria, o més bé la pastisseria que elabora l’Albert Lorenzo, ha passat en poc més d’un anys a ser coneguda arreu de la Vila de Roses, ja sigui a través de la carta dels restaurants o per l’adquisició dels seus productes al mateix local de la Gran Via Pau Casals, 206, perquè l’Albert col·labora, o millor dit, té un contracte amb TV3 per tota la temporada del programa Tot es mou, conduit per l’Helena Garcia Melero, on participa els dilluns a la secció de cuina.

“Gràcies a un amic que té contactes amb la productora de Tot es mou, en saber que buscàvem pastisser per participar en la secció de cuina els hi va parlar de mi, i els productors van contactar amb mi, vaig fer una prova en directe i em va contractar per fer tota la temporada”, ha explicat el mestre pastisser.

Cal a dir que Albert Lorenzo va fer la prova al juliol, a la temporada passada, quan el programa Tot es mou s’emetia per les tardes, ja que en la nova temporada, en la que estem ara, s’emet als matins de dilluns a divendres de 10:30 a 13:50, i la secció de cuina es fa tot just abans d’iniciar-se el TN Comarques, i l’Albert Lorenzo surt elaborant els seus pastissos en directe els dilluns.

Pastissos com el que va elaborar per celebrar els mil programes de Tot es mou, que es va emetre el passat de 7 novembre, i on l’Albert Lorenzo va fer un pastís amb els dígits 1 000 de grans dimensions farcits de nata, trufa i crema cremada.

L’Albert està gaudint molt d’aquesta experiència televisiva “perquè a l’estudi de TV la gent t’ho posa molt fàcil, hi ha un ambient molt agradable amb una gent molt propera i el temps, tot i que surto als minuts finals del programa, passa molt i molt ràpid”.

D’Olot a Roses, i de Roses a totes les llars de Catalunya.

 

 

 

Exit mobile version