Nova edició dels tallers de l’Aula Gastronòmica, amb receptes i consells de xefs i professionals de prestigi

L'Aula Gastronòmica de Roses

Així mateix, els pescadors de Roses també es faran seus els fogons de l’Aula per realitzar els tallers ‘De l’hort i la barca al plat’, a càrrec de Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ‘Tallarines amb gamba del Cap de Creus’, que el conduirà Quim Coll

L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofereix aquesta tardor, entre el 26 de setembre i el 14 de desembre, i que comptarà amb demostracions i formacions de xefs i professionals gastronòmics de renom, que continuaran apostant per la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable.

Les propietats de plantes, herbes i fermentats i les seves aplicacions culinàries centraran tres dels tallers impartits durant aquest trimestre: un sobre plantes aromàtiques i medicinals a càrrec de Guillem Castañé, productor d’Emporarom; un altre dedicat a les herbes de vinya conduït per Evarist March, botànic del Celler de Can Roca; i un darrer sobre aliments fermentats amb perfum d’herbes, a càrrec de la divulgadora Sònia Domínguez.

Altres propostes de la temporada són el tast de formatges artesanals de proximitat maridat amb vins DO Empordà a càrrec de Toni Gerez, cap de sala i sommelier del restaurant Castell Peralada; el taller sobre entrants i aperitius de cacera que oferirà el xef Marc Descloux (restaurant Draulic); la sessió de cuina tradicional argentina d’Alfredo Medina; i els secrets per elaborar pasta a casa que oferirà la creadora de contingut gastronòmic Fanny Sorrentino.

Com en edicions anteriors, els pescadors de Roses tornen a fer-se seus els fogons de l’Aula i conduiran els tallers ‘De l’hort i la barca al plat’ (Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ‘Tallarines amb gamba del Cap de Creus’ (Quim Coll). Pel que fa a les propostes dolces, aquesta temporada aniran a càrrec dels mestres pastissers rosincs Albert Lorenzo (La Postreria Roses) i Santi Buscató (Can Cairó).

Tots els tallers tenen un preu de 5€ i requereixen inscripció prèvia, que es podrà realitzar a partir del proper dimarts, 12 de setembre, a través de la pàgina web www.rosesgastronomia.cat.

Podeu consultar la programació completa en el díptic adjunt.

Exit mobile version